• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρης – Δόξα: Εδραίωση στην τετράδα με ανατροπή (ΦΩΤΟ)
06/02/2023 21:00

Ο Άρης πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη (2-1) κόντρα στη Δόξα για την 22η αγωνιστική του «μαραθωνίου», παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, που του επέτρεψε να ανατρέψει το εις βάρς του αποτέλεσμα.

Η προσφυγική ομάδα προηγήθηκε με τον Καραμανώλη (21΄) στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση και έκαναν την ανατροπή με Κακόριν (51΄) και αυτογκόλ του Καραμανώλη (67΄) ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Μπαμπίκα. Δοκάρι ο Σαντίκ πριν το τέρμα της Δόξας. Εξαιρετικές επεμβάσεις από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Άρη εδραιώνεται στη τέταρτη (4) θέση με 43 βαθμούς, αφήνοντας στους 37 τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ η Δόξα «παλεύει» στα χαμηλά «σκαλοπάτια», έχοντας 13 πόντους και μένοντας στη 12η θέση του πίνακα.

Η επόμενη αγωνιστική (23η) βρίσκει το σύνολο του Σπιλέφσκι να δοκιμάζεται με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, ενώ οι παίκτες του Σακκά υποδέχονται τον Ολυμπιακό σε «μονομαχία» σωτηρίας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Το πρώτο ημίχρονο στο «AlphaMega Stadium» μπορεί να ήταν κρύο λόγω θερμοκρασίας, ωστόσο, οι δύο ομάδες απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο. Ο Άρης είχε πολλές τελικές με Μαγιαμπέλα, Στεπίνσκι, Στρούσκι, όμως καμία από αυτές δεν συνάντησε τα δίχτυα, με αποτέλεσμα το σύνολο του Σπιλέφσκι να βρεθεί πίσω στο σκορ, ύστερα από «στημένη» φάση. Ο Ερέρα που ήρθε πρόσφατα στην προσφυγική ομάδα, έκανε το κόρνερ, απείλησε ο Σαντίκ με κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καραμανώλης (21΄) «έγραψε» το 0-1.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός έμεινε σε υψηλά επίπεδα, όμως τίποτα δεν άλλαξε, παρά τον πλήρη επιθετικό έλεγχο από την «Ελαφρά Ταξιαρχία», έτσι το γκολ του Καραμανώλη «έκλεισε» την ιστορία του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε πιεστικά, πήρε πέναλτι από χέρι του Καραμανώλη και ο Κακόριν (51΄) από την «άσπρη βούλα» σημείωσε το 1-1, που έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Σπιλέφσκι.

Ο ρυθμός μπορεί να έπεσε αισθητά, όμως η Δόξα ήταν κάπως φοβισμένη, ενώ οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους. Σε μία αντεπίθεση, ο Μπαμπίκα γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Καραμανώλης (67΄) με αυτογκόλ γύρισε το ματς υπέρ του Άρη. Κρίμα για τον αμυντικό της προσφυγικής ομάδας, διότι από θετικός πρωταγωνιστής, μετατράπηκε σε αρνητικός μέσα σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια η Δόξα έψαξε την αντίδραση, έχασε «μεγάλη» ευκαιρία με τον Ασάντε (74΄) που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους, όμως ο έμπειρος επιθετικός ήταν άστοχος. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με το 2-1 να «κλειδώσει» τη νίκη για τον Άρη Λεμεσού.

ΤΟ LIVE

1΄: ΕΝΑΡΞΗ του αγώνα, με τρία λεπτά καθυστέρηση. Άρης στην πρώτη κατοχή.
3΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Μαγιαμπέλα εντός περιοχής, διώχνει δύσκολα ο Σισκόφσκι.
6΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Μαγιαμπέλα, κόρνερ ο Σισκόφσκι, πέρασε η φάση. Εξαιρετικό ξεκίνημα οι «πράσινοι».
9΄: Ευκαιρία για Άρη: Κόρνερ του Πηλέα, κεφαλιά του Στεπίνσκι, άουτ η μπάλα. Έξι τελικές ο Άρης.
13΄: Ευκαιρία για Δόξα: Μακρινό σουτ του Ερέρα, διώχνει με γροθιές ο Βάνα.
15΄: ΣΧΟΛΙΟ: Καλός ρυθμός στο ματς, μεγάλες φάσεις, μηδέν γκολ.
21΄: ΓΚΟΛ η Δόξα: Κόρνερ του Ερέρα, κεφαλιά του Σαντίκ στο δοκάρι, και ο Καραμανώλης στην επαναφορά «γράφει» το 0-1.
25΄: ΣΧΟΛΙΟ: Ο Άρης έχει τον έλεγχο, όμως η Δόξα σημείωσε το τέρμα.
30΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πρώτη κίνηση λόγω τραυματισμού για τον Άρη, μέσα ο Ντελμίρο στη θέση του Μουσούντα.
32΄: Ευκαιρία για Δόξα: Μακρινό σουτ του Ερέρα, μαζεύει τη μπάλα ο Βάνα.
33΄: Ευκαιρία για Άρη: Σέντρα του Στρούσκι από δεξιά, προβολή στην κίνηση ο Στεπίνσκι, εκτός η μπάλα.
35΄: Ευκαιρία για Άρη: Πλασέ του Στρούσκι από κοντά, έδιωξε σε πρώτο χρόνο ο Σισκόφσκι, απομάκρυνε ο Καραμανώλης στο φινάλε της φάσης.
39΄: Ευκαιρία για Άρη: Σέντρα του Πηλέα από αριστερά, ο Στεπίνσκι δεν μπόρεσε με την κεφαλιά, η μπάλα «στρώθηκε» στον Μαγιαμπέλα που έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Σισκόφσκι έδιωξε ξανά σε κόρνερ. Πρωταγωνιστής ο κίπερ της Δόξας.
43΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 0-1, παρά την προσπάθεια του Άρη.
45΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πέντε λεπτά έξτρα χρόνος.
45+΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Στεπίνσκι, άουτ η μπάλα, καλή φάση.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους, με αλλαγές.
50΄: ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Άρη: Ο Αθανασίου σφυρίζει την παράβαση για χέρι.
51΄: ΓΚΟΛ για Άρη: Εύστοχη εκτέλεση του Κακόριν και 1-1.
58΄: ΣΧΟΛΙΟ: Ο ρυθμός είναι πεσμένος μετά την ισοφάριση.
60΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Στεπίνσκι, εκτός η μπάλα.
67΄: ΓΚΟΛ ο Άρης: Εξαιρετική κούρσα από Μπαμπίκα, σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Καραμανώλης αγγίζει τη μπάλα και τη στέλνει στα δίχτυα. 2-1 ο Άρης, γυρίζει την κατάσταση.
74΄: Ευκαιρία για Δόξα: Ο Σαντίκ δίνει στον Ασάντε, σουτάρει όμως η μπάλα περνάει εκτός.
77΄: Ευκαιρία για Άρη: Ο Κακόριν βρίσκει στην πλάτη της άμυνας τον Μπαμπίκα που πλασάρει, όμως σώζει ο Σισκόφσκι, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Πέρασε η φάση.
82΄: ΣΧΟΛΙΟ: Ολοκλήρωσαν τις κινήσεις οι δύο ομάδες, παραμένει το 2-1.
86΄: Ευκαιρία για Δόξα: Ο Ασαμόα έκανε ατομική ενέργεια, όμως το σουτ που έκανε βρήκε πάνω στον Ζόκε και πέρασε κόρνερ. Πέρασε η φάση.
90΄: Πέντε λεπτά έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Α. Σπιλέφσκι): Βάνα, Πηλέας (46΄ Καζού), Μπένγκτσον (46΄ Μπαμπίκα), Στεπίνσκι (63΄ Γκομίς), Γιαγκό, Μαγιαμπέλα, Στρούσκι (81΄ Γιαμπλόνσι), Μουσούντα (30΄ Ντελμίρο), Μπρόνσον, Ζόκε, Κοκόριν.

Δόξα (Κ. Σακκάς): Σισκόφσκι, Σαντίκ, Ασαμόα, Κέρλα (37΄ Oγιάλα), Καραμανώλης, Παυλίδης (46΄ Μπένι), Ερέρα, Τραϊτσέφσκι (37΄ Ίλιτς), Μέσκα, Ασάντε, Τρούγιτς (79΄ Τιντζανί).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Αγωνιστική: 22
Γήπεδο: «AlphaMega Stadium»
Σκόρερς: Κακόριν, Καραμανώλης (αυτ) / Καραμανώλης.
Κίτρινες: Γιαγκό, Ζόκε / Τρούγιτς, Ογιάλα.
Κόκκινες: -/-


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
ΑVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


btm