14/02/2023 23:07

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 με τη Red Bull Racing πιστεύει πως ήδη έχει κατακτήσει περισσότερες διακρίσεις απ’ όσες μπορούσε να φανταστεί.

Μόλις στα 25 του χρόνια ο Μαξ Φερστάπεν είναι ήδη δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. O Ολλανδός έχει πάρει τους δύο τίτλους του με τη Red Bull Racing, της οποίας είναι μέλος από το 2014. Στον πρώτο του μάλιστα αγώνα με τους «ταύρους», το Grand Prix Ισπανίας του 2016, κατάφερε να το κερδίσει έπειτα από μία εντυπωσιακή μάχη κόντρα στον Κίμι Ράικονεν που οδηγούσε για λογαριασμό της Scuderia Ferrari.

Φέτος θα επιχειρήσει να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και με βάση την περσινή αγωνιστική φόρμα του θεωρείται δικαίως το μεγάλο φαβορί. Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας Red Bull RB19, ο Φερστάπεν ρωτήθηκε σχετικά με την πορεία της καριέρας του έως τώρα.

«Πάντα προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και δεν σκέφτομαι ποτέ που βρίσκομαι ανάμεσα στους σπουδαίους οδηγούς του σπορ από πλευράς πρωταθλημάτων και νικών. Απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου. Πιστεύω πως ήδη έχω πετύχει περισσότερα απ’ όσα ποτέ ονειρευόμουν. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2028 και θέλω φυσικά να κερδίσω περισσότερα πρωταθλήματα και νίκες με αυτή την ομάδα. Όμως δεν είμαι άτομο που παίζει με τα στατιστικά. Πάντα αυτό που θέλω είναι μετά από ένα αγωνιστικό τριήμερο να ξέρω πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Έτσι είμαι χαρούμενος. Όταν σταματήσω τους αγώνες, θέλω να κοιτάξω πίσω και να πω: Τα έδωσα όλα; Αν απαντήσω θετικά στην ερώτηση αυτή, τότε είμαι χαρούμενος», απάντησε ο 25χρονος οδηγός.

Όμως ποιο είναι το σκεπτικό του σε περίπτωση που η Red Bull Racing δεν έχει τη δυνατότητα να παλεύει για νίκες; Ο Φερστάπεν παραμένει πραγματιστής και απαντά: «Ξεκάθαρα, χάνεις περισσότερα απ’ όσα κερδίζεις, οπότε πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει όμως να αποδεχθείς πως στη Formula 1 έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Όταν είσαι στη θέση αυτή, πρέπει να αποδείξεις πως έχεις μάθει πράγματα στο midfield και να ξεδιπλώσεις την εμπειρία σου στην πίστα».

Έπειτα από οκτώ σεζόν στη Formula 1, o Φερστάπεν μετρά πέρα από δύο παγκόσμιους τίτλους, 35 νίκες και 20 pole position.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ