• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Τεντόγλου απάντησε στο σκληρό ροκ με σόλο metal
17/02/2023 14:38

Η Μαρία Καούκη γράφει για το mindset του Μίλτου Τεντόγλου που οδηγεί ξανά στα θρανία τους απανταχού life coaches και το κυνικό άλμα με το οποίο “απάντησε” στην Παγκόσμια ομοσπονδία. “Whenever I want. Wherever I may roam”

“I don’t care about an 8.40 jump. I can jump it whenever the fuck I want”, έγραψε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την ακύρωση της WL επίδοσής του με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου που έκρινε ότι αγωνίστηκε με ακατάλληλα παπούτσια. Λίγες ώρες μετά ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε εμφατικά του λόγου του το αληθές, στο μίτινγκ του Λιεβέν.

Βέβαια, παρέλειψε να συμπληρώσει και το “Wherever I may roam”. Επειδή, όποτε αλλά και όπου βρίσκεται μπορεί να βγάλει ένα τόσο μεγάλο άλμα. Από το πάρκινγκ του ΟΑΚΑ μέχρι την είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου. Whenever the fuck I want, Wherever I may roam.

Τον ενόχλησε ο ήχος του σκληρού ροκ που προκαλείται από τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως περιέγραψε στην ανάρτησή του και σόλαρε με metal. Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς. Ένας χαλύβδινος 24χρονος που δεν τον λυγίζουν οι αναποδιές, αλλά τον σφυρηλατούν σε έναν αθλητή με άγρια ομορφιά.

Προχθές δεν θα ησύχαζε αν δεν πετύχαινε επίδοση πάνω από τα 8,40 μ., στο μίτινγκ του Λιεβέν. Ήταν προφανές όσο αγωνιζόταν ότι αυτό ήθελε και κατέστη απολύτως σαφές, όταν σταμάτησε μετά το άλμα του στα 8,41 μ., στην τέταρτη προσπάθεια. Άφησε το πέμπτο και το έκτο άλμα.

Έδειξε με αυτόν τον τρόπο ότι στάθηκε στο διάδρομο των αλμάτων κυρίως, για να δώσει μια “απάντηση”, για να επιβεβαιώσει όσα έγραψε για την αθλητική ποιότητά του και να διαγράψει τις υπόνοιες που μπορεί να προκαλέσει στους αδαείς η ακύρωση του άλματός του για 5 χιλιοστά της σόλας του παπουτσιού του.

Στην τέταρτη προσπάθεια πήρε αυτό που ήθελε με τον κυνισμό που προσφέρει το ένα εκατοστό, το οποίο χωρίζει το 8,40μ. από το 8,41μ., ή τα 10 χιλιοστά αν προτιμάτε, αφού πάνω σε αυτή τη μονάδα μέτρησης κυμάνθηκε η διαφωνία του με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το εκπληκτικό είναι ότι “απάντησε” στην ακύρωση του άλματός του από την πρώτη του προσπάθεια, καθώς με το 8,32 μ. ανέκτησε το WL (World Leading). Όμως δεν του αρκούσε αυτό, ούτε το 8,37 μ. στο δεύτερο άλμα και σαφώς όχι το 8,34 μ. στο τρίτο.

Ήθελε να πετύχει αυτό που έγραψε. Ότι μπορεί όποτε θέλει να προσγειωθεί στα 8,40 μ. Και το έκανε, χωρίς φυσικά να τον εμποδίζουν τα παπούτσια του, αυτά που εγκρίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Τα τέσσερα άλματά του δεν ήταν μόνο WL επιδόσεις, αλλά και πάνω από το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το όριο είναι πολύ δύσκολο, 8,27 μέτρα. Το έκανε τέσσερις φορές σε έναν αγώνα! Σε έναν! Πέρυσι, είχε συνολικά 19 άλματα πάνω από τα 8 μέτρα και 27 εκατοστά. Και το σημαντικότερο όλων: Είναι σταθερός επί μία πενταετία στις μεγάλες επιδόσεις και στις διακρίσεις.

Η ποιοτική δουλειά που κάνει με τον προπονητή του, οι τεράστιες δυνατότητές του και το εντυπωσιακό mindset του τον διατηρούν στη στρατόσφαιρα του μήκους. Ο Τεντόγλου, δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όταν λέει μπορώ όποτε θέλω να κάνω 8,40 μ., το εννοεί. Είναι αθλητής που ελέγχει απόλυτα το σώμα του. Το είχε εξηγήσει στις 28 Μαΐου του 2021 στο SPORT24, μετά το εκπληκτικό άλμα του στα 8,60 μ..

“Αθλητική ευφυΐα λέγεται αυτό. Έτσι νομίζω. Το μυαλό μου δίνει διαρκώς εντολές στο σώμα μου. Δεν σταματάω να το κάνω αυτό στον αγώνα και στην προπόνηση. Σκέφτομαι συνέχεια. Δεν κάνω μηχανικές κινήσεις”, είχε πει τότε περιγράφοντας ένα από τα εννέα είδη ευφυΐας, τη σωματική – κιναισθητική νοημοσύνη, την οποία την έχει εξελίξει σε αδιανόητο βαθμό.

Εκτός από τους αθλητές, την εν λόγω ευφυΐα διαθέτουν επίσης οι χορευτές, οι χειρουργοί, οι ηθοποιοί κ.α. Είναι αυτοί που συντονίζουν καλύτερα τον νου τους με το σώμα τους, αλλά και διαθέτουν υψηλότερη σωματική μνήμη. Η αθλητική ευφυΐα του Τεντόγλου, δεν είναι στάσιμη, εξελίσσεται και το σημαντικότερο δεν μπλοκάρεται.

Πηγή: Sport24.gr.


btm