• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ξυλοδαρμός διαιτητών: Εκνευρισμός, αντιδράσεις και μη τήρηση πειθαρχικών κανονισμών
02/03/2023 11:47
Ξυλοδαρμός διαιτητών: Εκνευρισμός, αντιδράσεις και μη τήρηση πειθαρχικών κανονισμών

Τόσο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, όσο και η Ομόνοια 29ης Μαΐου (λόγω σύγκρισης των ποινών που επιβλήθηκαν στο «τριφύλλι» στο παρελθόν), αισθάνονται αδικία και εκνευρισμό για την επιβολή ποινής-χάδι στον Εθνικό Άχνας (ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Λόγω της επίθεσης με χειροδικία που δέχθηκαν διαιτητές από οπαδούς της προσφυγικής ομάδας μετά από το παιχνίδι με τον ΠΟ Αχυρώνας – Ονήσιλος, κάνουν λόγο για καταστρατήγηση κανονισμών, για δύο μέτρα και δύο σταθμά και πως δεν εφαρμόστηκαν οι πειθαρχικοί κανονισμοί από τον Αθλητικό Δικαστή, Αριστοτέλη Βρυωνίδη.

Πάμε, όμως, να τα δούμε με τη σειρά. Τι αναφερόταν στο φύλλο αγώνος που είχε ενώπιον του ο Βρυωνίδης και τι λένε οι πειθαρχικοί κανονισμοί (δείτε τους αναλυτικά κι εδώ από την ΚΟΠ).

Το φύλλο αγώνος

«Μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, δεχτήκαμε διαμαρτυρίες από παράγοντες του Εθνικού Άχνας. Παράλληλα είχαν μαζευτεί πολλοί οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, δεξιά και αριστερά της φυσούνας. Τότε ο βοηθός διαιτητής Λάμπρος Λάμπρου, είπε στον steward να καλέσει την αστυνομία εντός γηπέδου για να μας συνοδεύσει στα αποδυτήρια, αλλά ο steward μας ανέφερε «Η αστυνομία δεν μπαίνει εντός γηπέδου, μόνο έξω από το γήπεδο.

Τότε κατά την είσοδο μας στην φυσούνα, οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας κατάφεραν να μπουν εντός της φυσούνας και στον διάδρομο έξω από τα αποδυτήρια,  δεχτήκαμε για μερικά λεπτά επίθεση από αυτούς. Άρπαξαν τον βοηθό διαιτητή Λάμπρο Λάμπρου από την μπλούζα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν στον λαιμό και να του σχίσουν την μπλούζα. Εγώ ο διαιτητής του αγώνα, είχα δεχθεί συνεχόμενα κτυπήματα στον λαιμό, στο στήθος, στην κοιλιά και στο κεφάλι. Μετά την επίθεση που δεχτήκαμε, καταφέραμε να μπούμε στα αποδυτήρια, όπου στο τέλος φύγαμε με την συνοδεία αστυνομίας. Ακολούθως, κάναμε καταγγελία στην αστυνομική διεύθυνση βάσεων Δεκέλειας και ακολούθως επισκεφτήκαμε τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».

Πειθαρχικοί κανονισμοί (απόσπασμα 1)

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών, οποιασδήποτε ομάδας και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη ∆ιοικητικού Συμβουλίου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος σωματείου χειροδικήσει ή ασκήσει βία κατά διαιτητών εντός σταδίου και σαν αποτέλεσμα, τραυματίσει διαιτητή, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην ∆ικαστική Επιτροπή, για τιμωρία. Η τιμωρία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αφαίρεση τριών (3) βαθμών την πρώτη φορά, πλέον πρόστιμο και οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη των πιο πάνω τιμωρία, αποφασίσει η ∆ικαστική Επιτροπή.

Πειθαρχικοί κανονισμοί (απόσπασμα 2)

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε μερίδα οπαδών και/ή οποιοδήποτε μέλος ή μέλη ∆ιοίκησης Σωματείου και/ή οποιοσδήποτε υπάλληλος Σωματείου, προπηλακίσει, εξυβρίσει, ασκήσει βία εναντίον, απειλήσει, προσβάλει, χειροδικήσει, προξενήσει ζημιά σε περιουσία κ.λ.π., μέλους Επιτροπής της ΚΟΠ ή μέλους του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ ή μέλους του Προσωπικού της ΚΟΠ ή μέλους οποιουδήποτε Οργάνου της ΚΟΠ, τότε το Σωματείο που το εν λόγω άτομο ή άτομα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν παραπέμπεται στην ∆ικαστική Επιτροπή για τιμωρία τουλάχιστον, δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και/ή 12.000,00 ευρώ πρόστιμο.

Τα ίδια θα ισχύουν και σε περίπτωση που τέτοια άτομα προξενήσουν ζημιά στα Γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με οποιοδήποτε τρόπο. Τέτοια παραπομπή να γίνει μόνο με απόφαση του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και όχι από οποιοδήποτε άλλο.

Με βάση τα πιο κάτω, όντως δεν τηρήθηκαν οι πειθαρχικοί κανονισμοί και δεν γνωρίζουμε εάν γνωστοποιηθεί ή διαρρεύσει κάποιο σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή με οποιονδήποτε τρόπο, όμως, καλό θα ήταν αυτό να γίνει.

Πάντως, επειδή συμφέρει αυτό στον Εθνικό Άχνας, δεν αναμένεται να διαβάσουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της ομάδας με επιχειρήματα. Ούτε το έπραξε άλλωστε αυτό τις ημέρες που προηγήθηκαν, ενώ ούτε κάποια σαφής δήλωση αναμένεται να γίνει. Ούτε κάποια αναφορά που να καταδικάζει για τα όσα συνέβησαν.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ


btm