• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΒΙΝΤΕΟ: Ακάθεκτη η Άρσεναλ – Στο «Χ» η Γουέστ Χαμ
12/03/2023 17:53
ΒΙΝΤΕΟ: Ακάθεκτη η Άρσεναλ – Στο «Χ» η Γουέστ Χαμ

Η Μάντσεστερ Σίτι πιέζει αλλά η Άρσεναλ απορροφάει εξαιρετικά (όλους) τους κραδασμούς. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι πρωταθλητές επικράτησαν με 1-0 στο Λονδίνο της Κρίσταλ Πάλας το βράδυ του Σαββάτου και η πρωτοπόρος «απάντησε» με εντυπωσιακό τρόπο μία ημέρα αργότερα, θριαμβεύοντας με 3-0 στο «Κρέιβεν Κότατζ» επί της Φούλαμ και κρατώντας τη διαφορά της από τους πολίτες στους πέντε (5) πόντους.

Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε από το πρώτο 45λεπτο, με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να είναι κυρίαρχος έναντι της αντιπάλου της, να φτιάχει φάσεις όποτε θέλει και να επιβραβεύεται με τρία γκολ. Η Φούλαμ την γλίτωσε στο 16′ όταν παρενέβη το VAR και δεν γράφτηκε το 0-1 με αυτογκόλ του Ρόμπινσον (ήταν εκτεθειμένος ο Μαρτινέλι που έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή) και στο 20′ όταν ο Λένο απέκρουσε το σουτ του Μαρτινέλι, για να βρει όμως το γκολ που εδικαιούτο η Άρσεναλ στο 21ο λεπτό.

Το προβάδισμά της ήρθε μέσα από στημένη φάση, με τον Τροσάρ να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Μαγκαλάες να παίρνει την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει σύνθημα νίκης. Στο 25′ ο Σαλιμπά έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και στο 27′ ήρθε φυσιολογικά και το 0-2, με τον Τροσάρ να βγάζει σέντρα από τα αριστερά και τον Μαρτινέλι να σκοράρει με κεφαλιά, για να πανηγυρίσει το 12ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Στο 38ο λεπτό ο Τροσάρ άγγιξε το τρίτο γκολ αλλά ήταν άστοχος, γεγονός όμως που δεν τον επηρέασε. Αντίθετα, έβγαλε ασίστ για τον Έντεγκααρντ στο 45+2′ (ο Νορβηγός εκτέλεσε με υπέροχο αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή) και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έχει τρεις ασίστ στο πρώτο μέρος σε εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος, οι κανονιέρηδες έκαναν απλά διαχείριση του υπέρ τους αβαντάζ, με την Φούλαμ να έχει μόλις στο 68′ την πρώτη της τελική προσπάθεια εντός στόχου και το φινάλε να βρίσκει τους κανονιέρηδες να επικρατούν άνετα με 3-0, να κρατούν το +5 από την Άρσεναλ και να γίνονται η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που πήρε τη νίκη σε πέντε σερί εκτός έδρας λονδρέζικα ντέρμπι χωρίς να δεχτεί γκολ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΦΟΥΛΑΜ: Λένο, Τέτε, Ανταραμπιόγιο, Ριμ, Ρόμπινσον, Χάρισον Ριντ, Λούκιτς, Μπόμπι Ριντ, Περέιρα (76′ Τζέιμς), Σόλομον (76′ Γουίλσον), Μίτροβιτς

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (80′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (72′ Τίερνι), Έντεγκααρντ, Παρτέι, Τζάκα, Σακά (72′ Νέλσον), Τροσάρ (77′ Ζεσούς), Μαρτινέλι (77′ Βιέιρα).

TO VIDEO:

Στο παιχνίδι που ενδιαφέρει την ΑΕΚ, η West Ham έκανε γκέλα μέσα στο «σπίτι» της κόντρα στην Άστον Βίλα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία (1-1), μένοντας στα χαμηλά «στρώματα» της βαθμολογίας.

Τα πάντα διαμορφώθηκαν στο πρώτο μισό, όταν ο Γουάτκινς (17΄) «άνοιξε» το σκορ και στη συνέχεια ο Μπενραμά (26΄) έφερε το ματς στα ίσα από την «άσπρη βούλα». Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για δεύτερο τέρμα, όμως το αποτέλεσμα «κλείδωσε» στην ισοπαλία.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ WEST HAM: Areola, Kehrer, Aguerd, Zouma, Emerson; Rice, Soucek, Paqueta; Bowen, Ings, Benrahma.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 1-0 (28′ Μπίλινγκ)
Λιντς – Μπράιτον 2-2 (40′ Μπάμφορντ, 78′ Χάρισον / 33′ Μακ Άλιστερ, 61′ αυτ. Χάρισον)
Έβερτον – Μπρέντφορντ 1-0 (1′ Μακνίλ)
Λέστερ – Τσέλσι 1-3 (39′ Ντάκα / 11′ Τσίλγουελ, 45+6′ Χάβερτς, 78′ Κόβατσιτς)
Τότεναμ – Νότιγχαμ 3-1 (19′, 35′ πέν. Κέιν, 62′ Σον / 81′ Γουόραλ)
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (78′ πέν. Χάλαντ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 0-0

TO VIDEO:

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 1-1 (26′ πεν. Μπενραχμά / 17′ Γουότκινς).

TO VIDEO:

Φούλαμ – Άρσεναλ 0-3 (21′ Μαγκαλάες, 26′ Μαρτινέλι, 45+2′ Έντεγκααρντ)


btm