• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Παπαδόπουλος: «Μόνο στην Κύπρο έγινε αυτό και ευχόμαστε να μην την… πληρώσουμε εμείς»
17/03/2023 10:42
Παπαδόπουλος: «Μόνο στην Κύπρο έγινε αυτό και ευχόμαστε να μην την… πληρώσουμε εμείς»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Κώστας Παπαδόπουλος (δεξιά στη φωτό), μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Για το αίτημα της ομάδας σε Ομοσπονδίες αφρικανικών χωρών για παράταση όσον αφορά στους διεθνείς του Άρη: «Η αλήθεια είναι πως τρέχουμε για να δούμε τι θα κάνουμε με τις ομοσπονδίες. Το δύσκολο είναι πως οι τέσσερις από τους πέντε διεθνείς που κλήθηκαν, είναι από αφρικανικές χώρες. Επικοινώνησαν μαζί τους οι ίδιοι, αλλά περιμένουμε έγγραφη βεβαίωση. Πολλές από τις Ομοσπονδίες είναι διστακτικές. Πρόκειται για το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών. Περιμένουμε απάντηση. Από τη στιγμή που θα ταξιδέψουν για να πάνε σε αφρικανικές χώρες, αντιλαμβάνεστε γιατί ζητήσαμε να διεξαχθεί το παιχνίδι στις 17:00».

Για το πρωτόγνωρο του θέματος αυτού: «Από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στο Europa Conference League, νομίζω, μόνο στην Κύπρο έγινε αυτό. Να διεξαχθεί παιχνίδι τη μέρα που οι διεθνείς πρέπει να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής τους ομάδας. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι όμως. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και δεν θέλουμε να έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτό που δεν θέλουμε, είναι στο τέλος της ημέρας να την… πληρώσουμε εμείς. Το θέμα είναι το σκεπτικό της απόφασης και είναι ηθικό περισσότερο το θέμα. Από τη στιγμή που αλλάζει η ημέρα διεξαγωγής ενός αγώνα, να μην αδικείται μία εκ των δύο ομάδων. Δεν αντιδράσαμε για αυτόν τον λόγο, διότι τρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε για να δούμε αν θα καταφέρουμε να λάβουμε θετική απάντηση εγγράφως από Ομοσπονδίες χωρών στην Αφρική».

«Γίνεται και πιο δύσκολο το έργο του προπονητή, προστίθεται μία προπόνηση, αλλάζουν οι ώρες, ετοιμάζεις plan A και plan B, δεν ξέρεις αν θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς και πολλά άλλα», πρόσθεσε και συνέχισε στο αν υπάρχει πρόθεση για να ζητήσει αναβολή του αγώνα ο Άρης: «Όχι, δεν υπάρχει. Αν λάβουμε αρνητικές απαντήσεις, μπαίνουμε αυτόματα σε μειονεκτική θέση. Οι Ομοσπονδίες ανακοινώνουν την κλήση. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις παιχνίδι ή όχι. Προσπαθούμε να αποσπάσουμε θετική απάντηση λέγοντάς τους “θα τους έχετε λίγες ώρες αργότερα”».

Για τη συνέχεια στα πλέι οφ: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η ουσία. Είμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και σε αυτή τη φάση το πιο σημαντικό είναι οι βαθμοί. Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι από την “κόλαση” μπορείς να βρεθείς στον “παράδεισο”. Αν κερδίσουμε θα πιάσουμε την ΑΕΚ στη 2η θέση, αν χάσουμε θα μας ισοβαθμήσει η Πάφος εφόσον κερδίσει και αυτή. Τα πάντα είναι ρευστά…».

Αν απέκτησε μέταλλο ομάδας που πρωταγωνιστεί ο Άρης: «Είναι ατόπημα να λέμε πως αποκτήσαμε μέταλλο ομάδας που πρωταγωνιστεί και πάει για πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε αν το έχουν αυτό το mentality οι παίκτες. Έχουν ποιότητα και θέληση, αλλά θα φανεί αν το έχουν και αυτό. Μια ομάδα που ήταν σαν ασανσέρ τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ Α’ και Β’ Κατηγορίας, θα ήταν ατόπημα να πούμε πως έχουμε μέταλλο πρωταθλητή».

Για το γεγονός ότι πολύς κόσμος που δεν υποστηρίζει τον Άρη πάει στο γήπεδο για να δει τους αγώνες του: «Είναι το θέαμα, επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες, γρήγορο ρυθμό, χωρίς διακοπές, είναι μια ομάδα που όποιος έχει το χρόνο και την ευκαιρία την παρακολουθεί».

Όσον αφορά στα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει του αγώνα της Δευτέρας, ο Στρούσκι κάνει αγώνα δρόμου λόγω του αιματώματος που τον ταλαιπωρεί, ενώ επιστρέφει στη διάθεση του Σπιλέφσκι ο Μπράουν. Στόχος του Άρη είναι να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Πάφο, ώστε να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην κορυφή. Στόχος ο οποίος… αναζωπυρώθηκε μετά τα τελευταία αποτελέσματα!


btm