Το πόσο απέτυχε ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός της Ανόρθωσης αποδεικνύεται από την πορεία της στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Έμεινε εκτός εξάδας και στο κύπελλο αποκλείστηκε στους «8» από τον Ολυμπιακό.

Ελάχιστες είναι οι μεταγραφές του καλοκαιριού που η συνεισφορά τους ήταν αρκετή στη φετινή χρονιά. Αντίθετα οι περισσότεροι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Όπως ο Πάντσεον που είδε πρώτος την πόρτα της εξόδου, αλλά και ο Βαραζντάτ Χαρογιάν που τον ακολούθησε δεύτερος. Ο Αρμένιος στόπερ αποτέλεσε και επίσημα παρελθόν, με την «κυρία» να τον αποχαιρετά μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης.

Πώς όμως ένας παίκτης που ήρθε απευθείας από τη La Liga και τη φανέλα της Κάντιθ έφυγε από την Ανόρθωση χωρίς να έχει να θυμάται κανείς τίποτα το αξιοσημείωτο από τον 30χρονο διεθνή Αρμένιο; Είτε γιατί παρασύρθηκε από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας είτε γιατί ο Χαρογιάν δεν εγκλιματίστηκε ή δεν ταίριαξε, το δεδομένο είναι πως απέτυχε να κάνει ακόμα και τα βασικά.

Μάλιστα στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας (17 αγώνες) έπαιξε το 2021, τη σεζόν που ανακηρύχθηκε και κορυφαίος Αρμένιος ποδοσφαιριστής. Όλα αυτά έκαναν την ομάδα της Αμμοχώστου να του κάνει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, το οποίο έληξε πρόωρα λόγω της πενιχρής συνεισφοράς του.

Επίσημα λοιπόν ο Χαρογιάν αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφική αστοχία του καλοκαιριού, έχοντας όπως και ο Πάντσεον πολύ καλό βιογραφικό. Στο χορτάρι όμως κανείς τους δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δύο τους δεν θα είναι οι μόνοι που θα αποχωρήσουν είτε πριν το τέλος της σεζόν είτε μετά το τέλος.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο SUPER SPORT)ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ