• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Μαγική» ανατροπή για Μπαρτσελόνα – Πιο κοντά στον τίτλο (ΒΙΝΤΕΟ)
20/03/2023 00:08

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ με 2-1 έπειτα από ανατροπή χάρη σε γκολ του Φρανκ Κεσιέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, εκτόξευσε τη διαφορά των δύο ομάδων στους 12 βαθμούς και πανηγυρίζει πρόωρα την κατάκτηση της φετινής La Liga.

Οι «μερένγκες» προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ρόναλντ Αραούχο μόλις στο 9′, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, έψαξαν το γκολ, ισοφάρισαν με τον Σέρζι Ρομπέρτο στο τέλος του 1ου μέρους και κατόπιν βρήκαν και το νικητήριο τέρμα.

Ο Τσάβι χρησιμοποίησε ξανά τον Ρόναλντ Αραούχο στο δεξί άκρο για να αντιμετωπίσει τον Βινίσιους, με τον Σέρζι Ρομπέρτο να παίρνει τη θέση του Πέδρι στη μεσαία γραμμή. Οι δύο παίκτες αποδείχθηκαν κομβικοί για την εξέλιξη του αγώνα, αφού πέτυχαν τα δύο γκολ του 1ου ημιχρόνου. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν είχε διάθεση για… αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ και παρέταξε την ίδια ενδεκάδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν μια καλή στιγμή με τον Ραφίνια, όμως στο 9′ μια σέντρα του Βινίσιους εξοστρακίστηκε στο κεφάλι του Αραούχο και κατέληξε στα δίχτυα του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, για το δεύτερο φετινό γκολ που δέχεται η Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νόου” για το πρωτάθλημα.

Το σχέδιο των «μπλαουγκράνα» δεν άλλαξε. Επιθέσεις κυρίως από τα δεξιά, όπου ο Βινίσιους δεν βοηθούσε στα μαρκαρίσματα τον Νάτσο και ο Ισπανός έγινε παιχνιδάκι στις διαθέσεις του Ραφίνια, παίζοντας αρκετές φορές ακόμα και αντιαθλητικά.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν η κύρια πηγή κινδύνων της Μπαρτσελόνα, όμως ο Τιμπό Κουρτουά βρισκόταν πάντα στην κατάλληλη θέση και είχε τα κατάλληλα αντανακλαστικά. Για να εξουδετερωθεί, χρειάστηκε μια… προσποίηση, αφού σε σουτ του Ραφίνια που μπλοκαρίστηκε, ο Βέλγος έπεσε κι έτσι δεν ήταν σε ετοιμότητα στο ριμπάουντ του Ρομπέρτο που έκανε το 1-1 στο 45′.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά τον ίδιο καλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν πιο επιθετικοί, δοκίμαζαν τα πόδια τους με τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Ραφίνια και Φρένκι ντε Γιονγκ, όμως οι ευκαιρίες που δημιουργούσαν δεν ήταν ικανές να προκαλέσουν ζημιά στον Κουρτουά. Ο Αντσελότι ήταν ο πρώτος προπονητής που έκανε αλλαγές, με σαφή επιθετικογενή προσανατολισμό, αφού εμπιστεύτηκε τους Ροντρίγκο και Φερλάν Μεντί. Οι ευκαιρίες προέκυπταν από λάθη των αμυνών σε κρίσιμους χώρους του γηπέδου, όμως τόσο ο Ροντρίγκο όσο και ο Λεβαντόβσκι δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν.

Οι μαζεμένες αλλαγές των δύο ομάδων έπειτα από το 75ο λεπτό οδήγησαν στο γκολ της Ρεάλ στο 82′ με τον Μάρκο Ασένσιο, το οποίο όμως δεν μέτρησε λόγω οριακού οφσάιντ.

Η Ρεάλ πολιόρκισε την εστία του Τερ Στέγκεν για περίπου δέκα λεπτά, με συνέπεια να αφήσει κενά στα μετόπισθεν. Σε μία αντεπίθεση στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φρανκ Κεσιέ έκανε το 2-1 και με αυτήν τη νίκη έπειτα από ανατροπή, η Μπαρτσελόνα αύξησε την απόστασή της από τους “μερένγκες” στους 12 βαθμούς, συνθήκη που ουσιαστικά της δίνει πρόωρα τον τίτλο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομπέρτο (77′ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια (84′ Τόρες), Λεβαντόβσκι, Γκάβι

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (62′ Μεντί), Μόντριτς (76′ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (76′ Τσουαμενί), Κρόος (62′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε (76′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Βαγιαδολίδ – Αθλέτικ 1-3 (74′ Λάριν / 30′ Μαρτίνεθ, 57′ Γκουρουθέτα, 78′ πεν. Βέσγκα)
Αλμερία – Κάντιθ 1-1 (90+6′ πεν. Μελέρο / 49′ Ρότζερ)
Ράγιο Βαγεκάνο – Ζιρόνα 2-2 (23′ Παλαθόν, 34′ Τρέχο / 29′ 52′ Τσιγκάνκοφ)
Εσπανιόλ – Θέλτα 1-3 (86′ Γκραγκέρα / 26′ Βέιγκα, 45′ πεν. Άσπας, 82′ Πέρεθ)
Ατλέτικο – Βαλένθια 3-0 (23′ Γκριεζμάν, 49′ Καράσκο, 67′ Λεμάρ)
Μπέτις – Μαγιόρκα 1-0 (48′ Ιγκλέσιας)
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Έλτσε 2-0 (48′ Κούμπο, 90′ Μπαρενετσέα)
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ 0-3 (14′ Τσουκουέζε, 86′, 90+3′ Μοράλες)
Χετάφε – Σεβίλλη 2-0 (50′ Ελ Χανταντί, 90+5′ Ουνάλ)
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 2-1 (45′ Ρομπέρτο, 90+2′ Κεσιέ / 9′ αυτ. Αραούχο).

TO VIDEO:


btm