• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Φ. Κωνσταντίνου: «Μακριά από την εσωστρέφεια»
20/03/2023 12:29
Φ. Κωνσταντίνου: «Μακριά από την εσωστρέφεια»

Ο Φανούριος Κωνσταντίνου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με τον Μάκη Νικολάου στο Super Sport FM 104.0 και μίλησε για την ξέφρενη πορεία του Απόλλωνα στις τελευταίες αγωνιστικές του «μαραθωνίου».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για το τελευταίο ματς με την Ομόνοια: «Μία νίκη σημαντική για εμάς, παίξαμε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Μας έβαλε δύσκολα η Ομόνοια, όμως τα καταφέραμε, καθώς είχαμε τη δυνατότητα να είμαστε πιο εύστοχοι για να πάρουμε τη νίκη».

Για το σερί στο πρωτάθλημα: «Κανείς δεν περίμενε αυτό το 5×5 με τον Αντόνε στον πάγκο, όμως ο κόουτς πρόσφερε έμπνευση στους ποδοσφαιριστές. Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση, υπάρχει στην ομάδα κίνητρο, δίψα και θέληση για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος πιστεύει σε αυτή την ομάδα, γι αυτό μας κάνει έντονη κριτική. Έχουμε δημιουργήσει μία προοπτική, όμως τούτη τη στιγμή έχουν το προβάδισμα οι Άρης και Πάφος FC καθώς βρίσκονται πιο μπροστά. Οι δύο ομάδες έχουν άγχος και πίεση, δίοτι «κρατούν» το εισιτήριο στο τσεπάκι τους, όμως ο Απόλλωνας έρχεται με φόρα και θα τους βάλει δύσκολα. Θέλουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Ποια στοιχεία έλειπαν; «Πίστη και αυτοπεποίθηση, αυτά τα στοιχεία μας άλλαξαν τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Για τα αγωνιστικά με τις ατυχίες των τραυματισμών: «Εμείς αγωνιζόμαστε με μισή ομάδα εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Έχουμε ως αποκορύφωμα τους τέσσερις χιαστούς σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο Χαμάς είναι η κινητήριος δύναμη στα αριστερά, ενώ αποτελεί σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο για τον Απόλλωνα. Οι άνθρωποι της ομάδας θα είναι δίπλα στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι Αλεσάμι, Αρτυματάς, Γιοβάνοβιτς και Χαμάς, αποτελούν σπουδαίες μονάδες για εμάς και θα τους στηρίξουμε να επανέλθουν».

Για τον κόσμο και το γήπεδο: «Με την Ομόνοια είχαμε αρκετό κόσμο, όμως μας τα «χάλασε» ο καιρός, θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω. Όσον αφορά το γήπεδο, μας έλειπε αρκετά, ήταν ένας πόθος πολλών ετών και τώρα τα εντός έδρας παιχνίδια αποκτούν άλλη αξία. Θεωρούμε πως αποκτήσαμε μεγάλο πλεονέκτημα, «φτιάχνουμε» μία δύσκολη και «αφιλόξενη» έδρα, θέλοντας να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το οδικό δίκτυο: «Βελτιώθηκε το οδικό δίκτυο. Η μετάβαση των ομάδων είναι πιο εύκολη πλέον, ενώ με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, τα δεδομένα θα είναι καλύτερα για τους πάντες».

Για τις επιστροφές και τις απουσίες: «Ο Ρομπέρζ επιστρέφει στη φαρέτρα, για εμάς είναι ένας μεγάλος ηγέτης. Ο Χέντι θα απουσιάσει μία αγωνιστική από τις υποχρεώσεις λόγω καρτών, ενώ «τρέχουν» οι Ζράντι και Νταμπό που ταλαιπωρούνται από θέμα στη μέση, ευελπιστούμε να προλάβουν».

Για Ουάρντα: Δεν ξέρω εάν είναι το αγαπημένο παιδί της κερκίδας όπως λέτε, όμως προσφέρει και απολαμβάνει τις στιγμές στην ομάδα και «παλεύει» τα μέγιστα».

Για Κίρζη και εάν πηγαίνει στο γήπεδο: «Στο γήπεδο δεν πηγαίνει, όμως καθημερινά είναι στα γραφεία, διοικεί άριστα την ομάδα. Αγαπάει τον Απόλλωνα, ενώ τον έχει κάνει «γίγαντα» σε Κύπρο και Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως έχει πικραθεί, όμως δεν έχει απομακρυνθεί καθόλου και «παλεύει» συνεχώς για το καλύτερο. Πονάει την ομάδα και γι αυτό έγιναν και οι μεταγραφές του Γενάρη και η προσθήκη του Αντόντε. Οι κινήσεις του Γενάρη πρόσφεραν πολλά, αναμένουμε και τον Χουσεΐν να μπει στην εξίσωση».

Για το μέλλον του Κίρζη στην ομάδα: «Δεν είναι θέμα καθημερινής συζήτησης. Η ομάδα πρέπει να λειτουργεί άψογα, σε όλα τα θέματα, αποφεύγουμε να συζητούμε αυτό το θέμα, είναι θέμα του ιδίου όσα θα πράξει με το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου».

Για ΑΕΚ και Άρη, ποιο αποτέλεσμα ικανοποιεί την ομάδα: «Όποιο αποτέλεσμα και αν έρθει, εμείς εάν κερδίζουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα κάνουμε τον απολογισμό τον Μάιο. Το άγχος και την πίεση τα έχουν οι αντίπαλοι μας».

Το τελευταίο μήνυμα: «Να μείνει μακριά ο κόσμος από την εσωστρέφεια, την αλλαγή κλίματος προς το καλύτερο, είναι κάτι που το λαμβάνει και η ομάδα. Θέλουμε να εξαντλήσουν τα εισιτήρια με τον Άρη και να είναι δίπλα μας».

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: