• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρης – ΑΕΚ 4-0: ΒαρδΆρης την πήρε και τη σήκωσε (ΦΩΤΟ)
20/03/2023 19:00

Στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι-οφ του πρωταθλήματος CYTA, ο Άρης ήταν θριαμβευτής, καθώς πήρε μία σπουδαία νίκη (4-0) επί της ΑΕΚ και μπαίνει δυναμική στη διεκδίκηση του τροπαίου. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν εκπληκτική, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που παρουσιάστηκε ως «φάντασμα» στο «AlphaMega Stadium».

Σκόρερς για τους γηπεδούχους ήταν οι Κακόριν, Γκομίς, Μπαμπίκα και Μαγιαμπέλα, ενώ η ΑΕΚ απείλησε ελάχιστες φορές τα καρέ του Πίριτς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο του «Alphamega Stadium», οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση, όμως ο Άρης ήταν εκείνος που είχε περισσότερη ενέργεια και ουσία στο παιχνίδι του. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απώλεσε αρκετές ευκαιρίες, με Μπαμπίκα, όμως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που μοίρασε άψογα στον Κακόριν (10΄) για να πλασάρει εκείνος και να «γράψει» το 1-0. Στη συνέχεια του αγώνα, οι γηπεδούχοι του Σπιλέφσκι συνέχισαν να πιέζουν αρκετά, έχασαν νέα ευκαιρία με Μπαμπίκα (15΄), για να αντιδράσει η ΑΕΚ με την πρώτη τελική του Φαράζ (33΄) που προσπάθησε να φέρει στα ίσα τη «μονομαχία». Ο Άρης πέτυχε δεύτερο τέρμα με τον Μπαμπίκα, όμως υπήρξε οφσάιντ στη φάση, έτσι παρέμεινε η διαφορά του ενός τέρματος ως τη λήξη του ημιχρόνου, με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μισό του ματς, η ΑΕΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι (54΄), όμως στη συνέχεια ο Γκομίς (58΄) έκανε το 2-0 για να διασφαλίσει περισσότερο τους «πράσινους» στην υπόθεση του «τριπόντου». Η συνέχεια άνηκε πλήρως στους γηπεδούχους, οι οποίοι παρά την πίεση των φιλοξενούμενων που «κρατούσαν» μπάλα, κατάφεραν να πετύχουν κι άλλα τέρματα με την εντυπωσιακή ενέργεια του Μπαμπίκα (74΄) που πιστοποίησε την εξαιρετική εμφάνιση του. Ο Σπιλέφσκι και οι συνεργάτες του έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, ειδικότερα μετά το «κτύπημα» του Μαγιαμπέλα (89΄) που έκανε σμπαράλια την άμυνα των «κιτρινοπράσινων», οι οποίοι ηττώνται για άλλη μία φορά με το εκκωφαντικό 4-0.

Με αυτό το «τρίποντο», ο Άρης μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς «έπιασε» την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση με 57 βαθμούς, αφήνοντας τον ΑΠΟΕΛ στους 61 πόντους και μόνο πρώτο στην κορυφή του «μαραθωνίου».

Στην επόμενη αγωνιστική (3η) του πρωταθλήματος, ο Άρης δοκιμάζεται μέσα στο «AlphaMega» με τον Απόλλωνα, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ στην «ΑΕΚ Arena».


Η LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

15:30: Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης.
15:50: Οι δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του Άρη (ΕΔΩ).
15:51: Οι δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΚ (ΕΔΩ).

1΄: ΕΝΑΡΞΗ αγώνα με τον Άρη στη σέντρα.
6΄: Ευκαιρία για Άρη: Πρώτη τελική για τους γηπεδούχους, μακρινό σουτ του Μπαμπίκα, άουτ η μπάλα.
8΄: Ευκαιρία για Άρη: Μακρινή κάθετη προς τον Μπαμπίκα, ο Πίριτς «διάβασε» τη φάση, βγήκε έγκαιρα και παραχώρησε πλάγιο.
10΄: ΓΚΟΛ για τον Άρη: Άψογη αντεπίθεση των γηπεδούχων. Ο Μπαμπίκα πήρε τη μπάλα, έδωσε στον Κακόριν και εκείνος με πλασέ «έγραψε» το 1-0.
15΄: Ευκαιρία για Άρη: Ο Μπαμπίκα σε θέση βολής από διαγώνια δεξιά, λίγο έξω το συρτό σουτ που έκανε από καλή θέση.
18΄: Ευκαιρία για Άρη: Σουτ του Πηλέα άουτ η μπάλα.
21΄: ΣΧΟΛΙΟ: Εξαιρετική η ομάδα του Σπιλέφσκι που δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, η ΑΕΚ ψάχνεται.
33΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Λάθος από την άμυνα, ο Φαράζ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Βανά ήταν σε ετοιμότητα.
35΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το προβάδισμα υπέρ του Άρη (1-0) στο «Alphamega».
37΄: ΑΚΥΡΟ ΓΚΟΛ για Άρη: Ο Γκομίς με εξαιρετική προσπάθεια βρίσκει τον Μπαμπίκα και εκείνος με πλασέ «γράφει» το 2-0, όμως προήλθε από θέση οφσάιντ.
39΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Η ΑΕΚ από τα άκρα δημιουργεί μία συνθήκη απειλής, σουτ του Άλτμαν πάνω στα σώματα, στη συνέχεια ο Γκαρσία στέλνει εκτός τη μπάλα.
42΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Κόρνερ του Ροσάλες, κεφαλιά του Γκαρσία, εκτός.
45΄: ΣΧΟΛΙΟ: Τρία λεπτά έξτρα χρόνος.
ΗΜΙΧΡΟΝΟ – Στο 1-0 το σκορ.

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους.
54΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σέντρα του Φαράζ, κεφαλιά του Τρισκόφσκι, ο Μουσούντα διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Πέρασε η φάση.
58΄: ΓΚΟΛ για Άρη: Ο Γκομίς με εξαιρετική προσπάθεια στέλνει τη μπάλα με πλασέ στα δίχτυα του Πίριτς για το 2-0, ύστερα από ασίστ του Κακόριν.
65΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 2-0 υπέρ του Άρη, που «κρατάει» με άνεση το υπέρ του σκορ.
71΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Λόπες μέσα στην περιοχή, μεγάλη επέμβαση για Βανά.
74΄: ΓΚΟΛ για Άρη: Ο Μποακί δίνει την μπάλα στον Μπαμπίκα, εκείνος με εξαιρετική ενέργεια κάτω από τη μεσαία γραμμή, κάνει επέλαση και φτάνει στην περιοχή όπου σημειώνει το 3-0 που «κλειδώνει» τη νίκη των γηπεδούχων.
82΄: Ευκαιρία για Άρη: Φάουλ για Μαγιαμπέλα, άουτ η μπάλα.
86΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πλησιάζουμε στη συμπλήρωση των 90΄ λεπτών.
90΄: ΓΚΟΛ για Άρη: Ο Μαγιαμπέλα με υπέροχο σουτ «γράφει» το 4-0.
90΄: Δύο λεπτά έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Άρης (Σπιλέφσκι): Βανά, Πηλέας, Μποάκι, Μπέγκτσον (65΄ Μπρόρσον), Γκομίς (65΄ Μαγιαμπέλα), Γιαγκό, Στρούσκι (77΄ Μπράουν), Μουσούντα, Ζόκε, Μπαμπίκα (77΄ Στεπίνσκι), Κακόριν (83΄ Γιαμπλόνσκι).

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Γκονζάλεθ (73΄ Γιάκολις), Όιερ, Τρισκόφσκι, Φαράζ (83΄ Μάμας), Λόπες, Γκαρθία (73΄ Κάσας), Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Άλτμαν (73΄ Άλτμαν), Πονς (83΄ Γκρόμοφ).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Αγωνιστική: 2η στα «play-offs».
Γήπεδο: «Alphamega»
Σκόρερς: Κακόριν, Μπαμπίκα, Γκομίς, Μαγιαμπέλα / –
Κίτρινες: Ζόκε, Μαγιαμπέλα / Άλτμαν, Πονς.
Κόκκινες: -/-


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Διαιτητής: Bebek Ivan
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Saric Kruno
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Janic Ivan
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Bel Dario
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.


ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


btm