• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Ποιός να τούς του το έλεγε…
21/03/2023 17:10
Απόλλων: Ποιός να τούς του το έλεγε…

Μόνο ένας… προφήτης θα μπορούσε να μαντέψει από καιρό πριν πως ο Απόλλωνας έστω κι αργά, θα πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)

Βρε, βρε, ποιός να τους το έλεγε… Φανταστείτε να περνούσε κάποιος μια καλή μέρα έξω από το αθλητικό κέντρο του Απόλλωνα στο Κολόσσι ή από τα γραφεία της Εταιρείας, να έμπαινε μέσα και να ‘λεγε σε όλους ότι θα έρθει ένας προπονητής ο οποίος θα ξαναβάλει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών και θα έρθουν σπουδαίες νίκες σε ντέρμπι και πως η Λεμεσιανή ομάδα θα διεκδικήσει τελικά με αξιώσεις, την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Europa Conference League της επόμενης περιόδου. Εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα… Ε, δεν θα τον έβγαζαν τρελό; Θα τον έβγαζαν…

Αντόνε ο… ανατροπέας

Οι ελπίδες για μία αξιοπρεπή πορεία με συνεχείς επιτυχίες και κυρίως για να παλέψει μέχρι τέλος ο Απόλλωνας για συμμετοχή στην προαναφερθείσα ευρωπαϊκή διοργάνωση, είχαν χαθεί στα… μάτια και στο μυαλό των οπαδών του. Αν όχι της μεγαλύτερης μάζας, ενός μεγάλου ποσοστού τουλάχιστον…

Εδώ και σχεδόν ενάμισι μήνα, ωστόσο, τα πάντα ανατράπηκαν και όλοι σκέφτονται «γιατί να μην ερχόταν εξ αρχής ο Μπογκντάν Αντόνε, όταν απολύθηκε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ». Κανείς δεν μπορεί να εξαγάγει ασφαλές συμπέρασμα τι θα γινόταν. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο στη ζωή μας. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Ούτε προφητικά μπορεί να ενεργήσει το μυαλό οποιουδήποτε, ούτε είναι βέβαιο ότι τα υποθετικά σενάρια βγαίνουν πάντα αληθινά. Σημασία πάντα, θα έχει το «σήμερα» εφόσον μιλάμε για μπάλα.

Το σερί και η αξιοζήλευτη ευστοχία!

Ο Απόλλωνας, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου λοιπόν, πέτυχε την πέμπτη σερί του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως η Ομόνοια (3-1). Υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο φετινό σερί νικών προτού αναλάβει ο  Μπογκντάν Αντόνε, ήταν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές με τον Νταβίδ Καταλά. Ακολούθως και προτού αναλάβει ο Ρουμάνος τεχνικός, τα αποτελέσματα παρέπεμπαν σε γραφική παράσταση ενός οργανισμού που παρουσιάζει τις αυξομειώσεις στα έσοδά του.

Οι κυανόλευκοι, δεν εντυπωσίασαν, αλλά ήταν εύστοχοι σε όλες σχεδόν τις καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Υπενθυμίζουμε πως ο Απόλλωνας στη φετινή σεζόν πλήγηκε σε μεγάλο βαθμό από την αναποτελεσματικότητά του, ενώ από τότε που ανέλαβε ο Αντόνε, κάθε καλή φάση που δημιουργεί, πετυχαίνει γκολ. Επίσης, ο Ρουμάνος τεχνικός επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι… μετρ της τακτικής και οι παίκτες έκαναν αυτό για το οποίο κάναμε αναφορά σε προηγούμενα μας ρεπορτάζ, όταν τονίζαμε πως «εάν ακολουθηθεί πιστά το πλάνο και η τακτική του Αντόνε, τότε ο Απόλλωνας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί απέναντι στην Ομόνοια». Έτσι κι έγινε λοιπόν… Και μια από τις αναφορές του Αντόνε στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα, παραπέμπει στο σωστό διάβασμα. «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, η Ομόνοια έχει ποιοτικούς παίκτες, ξέρουμε και τον Σωφρόνη πως αντιμετωπίζει τα ματς, όμως εμείς αξίζαμε τη νίκη, το παλέψαμε αρκετά», είχε πει μεταξύ άλλων.

Το πουκάμισο το «θαλασσί»!

Ξεκάθαρα, ο Απόλλωνας από τον καιρό που ανέλαβε τα ηνία ο Μπογκτάν Αντόνε είναι άλλη ομάδα και δίνει δικαίωμα στους φίλους του να πιστεύουν πως αν συνεχίσει έτσι, μπορεί τελικά να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Και για όσους αποδίδουν τις επιτυχίες σε… γούρια, επειδή έγινε και λόγος για το πουκάμισο το «θαλασσί», ο Αντόνε δεν θέλησε να δείξει πως πιστεύει σε κάτι τέτοια. «Όχι, δεν είναι το πουκάμισο και η τύχη που φέρνει τις νίκες, αλλά η σκληρή δουλειά της ομάδας και η προσπάθεια των παικτών μου», είπε.

Από «άπιαστος»… εφικτός ο στόχος

Πριν από μερικές βδομάδες έμοιαζε με άπιαστο όνειρο το να καταφέρει Απόλλων να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πλέον, όμως, αυτός ο στόχος είναι απόλυτα εφικτός, αν και η ομάδα της Λεμεσού συνεχίζει να βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση σε σχέση με την Πάφος FC και τον Άρη παρά τη μείωση της διαφοράς στους μείον δύο και μείον τέσσερις (προσωρινά) πόντους αντίστοιχα. Πλέον ακολουθεί η διακοπή και το μεγάλο στοίχημα για τον Αντόνε είναι να μην επηρεαστεί η ομάδα από την αγωνιστική απραξία και να χάσει το εξαιρετικό μομέντουμ που έχει, έτσι ώστε να συνεχίσει από εκεί που έμεινε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, φουλάροντας για την τελική αντεπίθεση.


btm