• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Του… φωνάζουν «Κίρζη μείνε!»
26/03/2023 21:48
Απόλλων: Του… φωνάζουν «Κίρζη μείνε!»

Όλα ήσυχα στο… διοικητικό μέτωπο. Τη στιγμή που ο Απόλλωνας εδώ και ενάμισι μήνα τα πάει περίφημα στο αγωνιστικό σκέλος με αλάνθαστη πορεία πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, στο διοικητικό κομμάτι δεν έχουμε κάποιο νεότερο.

Με εμφανίσεις που αρμόζουν σε μεγάλη ομάδα, δικαιολογούν το βαρύ όνομα του συλλόγου και υπενθυμίζει τους λόγους που ο Απόλλωνας κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα, ήταν λογικό να δίνεται μεγάλη έμφαση στο αγωνιστικό μέρος, τη στιγμή που δεν διαρρέουν νεότερα όσον αφορά στις σκέψεις του Νίκου Κίρζη.

«Φάλτσο η πορεία», λέγαμε σε όλο το προηγούμενο διάστημα της σεζόν, προτού έλθει ο Μπογκντάν Αντόνε. Το κυανόλευκο… καράβι με τους ποδοσφαιριστές σε ρόλο «αργοναυτών», έχει πλέον έναν σωστό καραβοκύρη και πλέει σε ήρεμα νερά πλέον και όχι σε αχαρτογράφητες περιοχές, ταλανιζόμενες από «σοροκάδα» (σ.σ. νοτιοανατολικός άνεμος, αυτός που προκαλεί θαλασσοταραχή). Όχι, δεν μιας έπιασε τρέλα… ναυτική! Μιλάμε για ομάδα του λιμανιού και αυτά ταιριάζουν-γάντι, έτσι για φαντασία στο ρεπορτάζ.

Απών, μα και… παρών!

Στο θέμα μας… Πώς εκλαμβάνει πολύς κόσμος ότι ο Νίκος Κίρζης, ενώ είναι απών από το γήπεδο, δηλώνει δυναμικά «παρών» σε άλλα σημαντικά ζητήματα για το ποδοσφαιρικό τμήμα; Ότι ο διοικητικός ηγέτης δεν θα εγκαταλείψει τον Απόλλωνα επειδή μια χρονιά (από τις 11 που είναι πρόεδρος) κινδυνεύει να χαθεί χωρίς κάποια διάκριση. Κάτι για το οποίο φυσικά δεν γνωρίζουμε αν ισχύει, ούτε επισήμως επιβεβαιώθηκε οτιδήποτε.

Αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρόλα αυτά, ο Κίρζης και οι συνεργάτες του «οργώνουν» έδαφος ώστε να είναι κατάλληλο για σπορά, είτε βρεθεί αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, είτε όχι. Και αν ισχύσει το δεύτερο που είναι πιθανό, θεωρητικά μπορούμε να συζητάμε και για προσπάθειες από πλευράς του Κίρζη, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες και διαφοροποιήσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής με τη νέα σεζόν ο Απόλλωνας.

Μεγάλη η στήριξη

Τυγχάνει και θα συνεχίσει να τυγχάνει μεγάλης στήριξης πάντως ο Κίρζης. Είχαμε αρχικά δημόσιες τοποθετήσεις παλαίμαχων, στήριξη από ισχυρούς διοικητικούς παράγοντες του παρελθόντος μακριά από τη δημοσιότητα, ενώ αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο αρχηγός Χαράλαμπος Κυριάκου και ο προπονητής Αντόνε.

«Μας έχει προκαλέσει στεναχώρια η απόφαση του προέδρου, αλλά θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι κι εμείς οι ποδοσφαιριστές φέρουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης λόγω των αποτελεσμάτων και των εμφανίσεων στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. το προηγούμενο διάστημα). Αισθάνομαι ότι βάλαμε κι εμείς το χέρι μας για να πάρει αυτή την απόφαση. Δουλειά μας είναι να δούμε τα λάθη μας και πώς μπορούμε να βελτιωθούμε», είχε δηλώσει (υπενθυμίζουμε) ο Κυριάκου μετά από τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ στον β’ γύρο.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε μέσω των θετικών αποτελεσμάτων και της απόδοσής μας να τον μεταπείσουμε και να παραμείνει ο καπετάνιος αυτής της αμάδας στη θέση του επειδή το αξίζει. Έδωσε πάρα πολλά χρήματα, αφιέρωσε χρόνο, είναι ένας αγνός Απολλωνίστας και αισθάνομαι ότι η οικογένεια του Απόλλωνα τον χρειάζεται όπως κι αυτός χρειάζεται την ομάδα του. Δεν πιστεύω ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος του».

Από τη μεριά του, ο Αντόνε είπε μετά από το παιχνίδι με την Ομόνοια: «Θα μιλήσω και για τον πρόεδρο. Θέλουμε κοντά μας τον πρόεδρο. Είναι σημαντικός και τον χρειαζόμαστε. Όχι μόνο για τη νέα χρονιά, αλλά για να είμαστε όλοι ενωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας». Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα, ήταν παρόντες και συνεργάτες του Κίρζη στο δ.σ. της εταιρείας, οι οποίοι επίσης στηρίζουν τον πρόεδρο και τάσσονται υπέρ της παραμονής του.

Τον προτρέπουν

Όλα αυτά, αποτελούν άμεση και άμεση προτροπή προς τον Κίρζη, ώστε να αφήσει πίσω του όλα όσα συνέβησαν φέτος και κυρίως στις ασχήμιες που καταγράφηκαν στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα όταν ανακοίνωσε στο τέλος του αγώνα την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


btm