Με αρκετή ανυπομονησία περιμένουν την επιστροφή του Ελ Φαρντού Μπεν στον ΑΠΟΕΛ, από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί. Και δεν τους αδικούμε, αφού ο Γάλλος ποδοσφαιριστής (με καταγωγή τις Κομόρες) αλλάζει την μορφή των γαλαζοκιτρίνων στο μεσοεπιθετικό τους κομμάτι.

Ο Μπεν έχει αγωνιστεί σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι σήμερα (έξι στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο). Συνολικά 551 λεπτά συμμετοχής, όπου μετράει 2 γκολ και 4 ασίστ. Συνήθως παίζει στα άκρα της επίθεσης και όπως θα δείτε στο γραφικό παρακάτω, από εκεί αποτελεί τον κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Τα πιο έντονα σημεία, είναι αυτά όπου το «γλυκό» πόδι του Μπεν βγάζει τις σέντρες είτε από στατικές φάσεις, είτε σε κατάσταση αγώνα προς τους συμπαίκτες του. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός «σημαδεύει» τους συμπαίκτες του με ποσοστό επιτυχίας στο 56,3%. Από εκείνα τα σημεία επίσης ξεκινά τις επιθετικές του μονομαχίες, όπου οι 35,4% είναι επιτυχημένες.

Ο Μπεν δεν πατάει συχνά περιοχή, όπως βλέπετε και στο παραπάνω γραφικό. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Λάρνακα, δεν είχε μπει στην περιοχή ούτε μία φορά. Παρόλα αυτά, είναι πολύ απειλητικός με τις τροφοδοτήσεις του, αφού έχει δώσει 19 φορές την μπάλα (σε έξι παιχνίδια) σε συμπαίκτη του που απείλησε με σουτ. Και αυτό λέει πολλά…


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ