• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Οι βασικοί… συντελεστές
28/03/2023 22:17

Μετά από 28 αγώνες οι παίκτες των γαλαζοκιτρίνων που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί είναι οι Χοσέ-Άνχελ Κρέσπο, Βιντ Μπέλετς, Κίνγκσλεϊ Σαρφό, Ματέο Σούσιτς και Ανδρέας Καρώ

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΜΠΟΥ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)

Η παύση από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ λόγω των εθνικών ομάδων, μας δίνει την αφορμή για να καταπιαστούμε με τους παίκτες που μετράνε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά από 28 αγώνες οι παίκτες των γαλαζοκιτρίνων που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί είναι οι Χοσέ-Άνχελ Κρέσπο, Βιντ Μπέλετς, Κίνγκσλεϊ Σαρφό, Ματέο Σούσιτς και Ανδρέας Καρώ. Αυτή η πεντάδα ποδοσφαιριστών είναι πρώτη σε χρόνο συμμετοχής χωρίς να σημαίνει πως έπαιξαν και τους περισσότερους αγώνες.

Η ιδιαιτερότητα με αυτούς έχει να κάνει με το γεγονός πως οι τρεις από τους πέντε αγωνίζονται στην άμυνα, ένας είναι τερματοφύλακας και μόνο ο Σαρφό παίζει στη μεσαία γραμμή. Σ’ αυτή τη λίστα δεν υπάρχει ούτε ένας από τη μεσοεπιθετική γραμμή. Αυτό δείχνει πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη περισσότερο σε παίκτες από τη μέση και πίσω.

ΒΙΝΤ ΜΠΕΛΕΤΣ

Καπάρωσε τη θέση

Η επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ μετά από κάποια χρόνια έγινε προκειμένου να μπει τέλος στην ανασφάλεια που είχε η ομάδα κάτω από τα γκολπόστ. Ο Βιντ Μπέλετς βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας (2409’) με τους παίκτες που έχουν καταγράψει τα περισσότερα λεπτά. Έχει παίξει σε 25 αγώνες, χάνοντας μόνο τους τρεις λόγω τραυματισμού. Ήρθε ως το μεγάλο όνομα και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν έχει γίνει αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας, παρότι υπάρχει και ο εξελίξιμος Χριστοδούλου. Η εμπειρία του διεθνούς Σλοβένου γκολκίπερ (κλήθηκε στη χώρα του) αλλά και η σταθερότητά του είναι ένας βασικός παράγοντας για τον οποίο έχει καπαρώσει τη θέση. Είναι από τους βασικούς συντελεστές της πορείας.

ΧΟΣΕ ΑΝΧΕΛ ΚΡΕΣΠΟ

Ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο ήρθε στον ΑΠΟΕΛ από τον ΠΑΟΚ ως μια μεταγραφή που θα κάνει τη διαφορά στην άμυνα. Η μεγάλη εμπειρία του σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και τα ηγετικά στοιχεία του, τον καθιστούσαν μια εξαιρετική κίνηση παρά την ηλικία του (35 ετών όταν ήρθε). Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός απέδειξε και στο γήπεδο πως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας και ενδεχομένως όλης της ομάδας. Πώς να μην είναι άλλωστε όταν έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (2415’) στον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα αυτός ο χρόνος που έπαιξε ήρθε σε 25 αγώνες, την ώρα που οι Μαρκίνιος και Ντάλσιο έπαιξαν σε 26 ματς, αλλά με πολύ λιγότερα λεπτά. Αυτό το στοιχείο καταδεικνύει πόσο σημαντικός παίκτης είναι στο οικοδόμημα της ομάδας και στο μυαλό του Μιλόγεβιτς.

ANΔΡΕΑΣ ΚΑΡΩ

Αποτελεί παράσημο

Την ώρα που οι Κύπριοι παίκτες δεν παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Μιλόγεβιτς αλλά και γενικότερα στις υπόλοιπες ομάδες, ο Ανδρέας Καρώ μπορεί να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται στην πεντάδα των παικτών του ΑΠΟΕΛ σε χρόνο συμμετοχής (1737’). Από μόνο του αυτό το στατιστικό αποτελεί παράσημο, ιδιαίτερα όταν στη θέση του υπάρχει ο Κρέσπο και ο διεθνής με τη Γεωργία, Ντβάλι.

MATEO ΣΟΥΣΙΤΣ

Από τους πιο σταθερούς

Άλλη μια προσθήκη του καλοκαιριού με καλό βιογραφικό και διεθνείς παραστάσεις (εθνική Βοσνίας) είναι ο Ματέο Σούσιτς. Παρότι στη θέση του δεξιού μπακ έχει να ανταγωνιστεί τον Τσεπάκ, ο 32χρονος άσος βρίσκεται 4ος στην κατηγορία των παικτών του ΑΠΟΕΛ με τα πιο πολλά λεπτά στο πρωτάθλημα (1881΄). Μπορεί να μην έπιασε τον αριθμό των υπολοίπων, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως σε τραυματισμούς. Πάντως αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της ομάδας φέτος.

ΚΙΝΓΚΣΛΕΪ ΣΑΡΦΟ

Τα κάνει όλα και συμφέρει

Ο μοναδικός παίκτης που είναι στην πρώτη πεντάδα με τα περισσότερα λεπτά και δεν παίζει στην άμυνα (εξαιρείται ο γκολκίπερ) είναι ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό. Κομβικός για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και για τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, προσφέρει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και είναι ένας παίκτης κλειδί για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει καταγράψει 2180 λεπτά στο πρωτάθλημα. Είναι ο τρίτος παίκτης με πάνω από 2000’ αλλά κι αυτός που έπαιξε βασικός σε όλα τα ματς που έπαιξε (23), όπως και οι Κρέσπο και Μπέλετς. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικός παίκτης είναι.


btm