• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Αρμενία – Κύπρος 2-2: Έσωσε την παρτίδα με… από μηχανής Χριστοφή! (vid & pics)
28/03/2023 19:26
Αρμενία – Κύπρος 2-2: Έσωσε την παρτίδα με… από μηχανής Χριστοφή! (vid & pics)

Σε φιλικό το οποίο διεξήχθη στο στάδιο «Βαζγκέν Σαρκσιάν» στο Ερεβάν, η Κύπρος αν και προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο (43’ Καρώ) χωρίς να καταγράψει περισσότερες από μία καλές ευκαιρίες, αναδείχθηκε εν τέλει ισόπαλη 2-2 με την Αρμενία, σώζοντας την… πατρίδα στο 83’ με τον Χριστοφή που μπήκε ως αλλαγή. Η Εθνική μας, παραλίγο να ηττηθεί με ανατροπή (1-2) καθότι η αντίπαλος πέτυχε δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος και κρατούσε υπέρ της το σκορ μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης!

Κατά διαστήματα είχε καλή παρουσία η Εθνική μας παρόλο που σε αρκετά σημεία του αγώνα η Αρμενία απέδειξε στην Εθνική Κύπρου πως το ποδόσφαιρο είναι απλό και παρέδωσε μαθήματα επιθετικού στιλ και συνεργασίας μεταξύ των παικτών της. Σε θέματα ευκαιριών οι αντίπαλοι υπερείχαν, όμως, οι διεθνείς μας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και προσπάθησαν σε ικανοποιητικό βαθμό να δημιουργήσουν κάποιες καλές στιγμές στην επανάληψη. Πολύ όμορφα τα γκολ των Αρμενίων με τον Ράνος (51’, 60’).

Μετά την πρεμιέρα στα προκριματικά του Euro2024 και την ήττα από την Σκωτία (0-3), η Εθνική μας προσπάθησε να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να διεκδικήσει τη νίκη και έως έναν βαθμό κατάφερε να αφήσει θετικές εντυπώσεις, αλλά χρειάζεται ακόμη κάμποση δουλειά για να μας πείσει ότι μπορεί να σταθεί αντάξια απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ας μην ξεχνάμε πως πλέον ανταγωνίζονται ή κερδίζουν την Κύπρο, ομάδες οι οποίες στο παρελθόν ήταν το… κλωτσοσκούφι μας!

Οι επόμενοι επίσημοι αγώνες για την Εθνική μας είναι τον Ιούνιο, στις 17 εντός έδρας με τη Γεωργία και στις 20 εκτός έδρας με τη Νορβηγία. Η Αρμενία συμμετέχει στον 4ο προκριματικό όμιλο του Euro2024 και στην 1η αγωνιστική έχασε με 2-1 εντός έδρας από την Τουρκία.

To ματς…

Ο Τιμούρ Κετσμπάγια άρχισε με οκτώ αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στη Γλασκώβη και οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές ευκαιρίες. Μία εξ αυτών κατέληξε σε γκολ στο 41′ με κεφαλιά του Ανδρέα Καρώ και μία άλλη ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ (με σκόρερ τον Ανδρόνικο Κακουλλή).

Οι Αρμένιοι απάντησαν με δοκάρι πριν από το τέλος του 1ου μέρους και στο πρώτο τέταρτο του 2ου βρήκαν δύο γκολ με τον Γκραντ Λέον Ράνος και έκαναν την ανατροπή. Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το 83ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Χριστοφή σε φάση διαρκείας έκανε το 2-2.

Μελανό σημείο η απευθείας κόκκινη του Κωστάκη Αρτυματά στο 88ο λεπτό για μαρκάρισμα έξω από τη μεγάλη περιοχή, που θα του στερήσει τη συμμετοχή στο επόμενο παιχνίδι της Κύπρου, κόντρα στη Γεωργία.



Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αρμενία (Ολεξάντρ Πετράκοφ): Μπούντσεφ, Νταβιντιάν (46′ Χοφχανισιάν), Χαρογιάν, Ιβού, Σπέρτσιαν, Ράνος (65′ Σανγκογιάν), Πιλογιάν (46′ Αρουτιουνιάν), Γκουμπασαριάν, Τικνιζιάν (78′ Μαργκαριάν), Ανταμιάν (65′ Σερομπιάν), Μπιτσαχτσιάν (65′ Μπαρσεντζιάν).

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Μ. Ιωάννου (46′ Αντωνιάδης), Καρώ, Ρομπέρζ (46′ Αρτυματάς), Λαΐφης, Φιλιώτης, Κούσουλος (46′ Χ. Κυριάκου), Σπόλιαριτς, Χαραλάμπους (76′ Λοΐζου), Τζιωνής (67′ Εφραίμ), Κακουλλής (67′ Χριστοφή).

Σκόρερ: 51′, 60 Ράνος / 43′ Καρώ, 83′ Χριστοφή, 90′ + 4 Παναγή.

Κίτρινες: 87′ Ιβού / 42′ Κακουλλής, 45′ + 1 Σπόλιαριτς, 84′ Χριστοφή.

Αποβολές: 88′ Αρτυματάς (απευθείας κόκκινη).

Γήπεδο: «Βαζγκέν Σαρκσιάν».

Διαιτητής: Ντουμίτρου Μουντεάν (Μάλτα).

Α’ βοηθός: Βαντίμ Βικόλ (Μάλτα).

Β’ βοηθός: Ανατόλι Βασιούλ (Μάλτα).

Τέταρτος: Χέντρικ Ναλμπαντιάν (Αρμενία)



ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ!

2′ O Ράνος από κοντά μετά από σέντρα, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παναγή, στέλνοντας την μπάλα έξω.

5′ Μακρινό βολέ από τον Μπιχτσατσιάν, λίγο έξω η μπάλα.

26′ Ο Τικνιζιάν πήγε να σκοράρει με ωραίο βολέ στην κίνηση εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

31′ Πρώτη τελική για την Κύπρο. Ο Κακουλλής μετά από ωραί ντρίπλα στον Χάρογιαν σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του και πέρασε εκτός.

38′ Πολύ μακρινό σουτ του Νταβιντιάν, πολύ άστοχο.

39′ Σκόραρε ο Κακουλλής μετά από πάσα του Μ. Ιωάννου και ωραία ατομική ενέργεια στην περιοχή των Αρμενιών. Ο επιθετικός της Ομόνοιας υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό, το γκολ ακυρώθηκε. Η επαναληπτική προβολή δείχνει πάντως τον Κακουλλή να φεύγει από κανονική θέση και να είναι καλυμμένος. Υπενθυμίζουμε, δεν υπάρχει VAR.

42′ Καλό σουτ από τον Τζιωνή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

43′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Ο Καρώ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλάμπους, άνοιξε το σκορ.

45’+1 Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Αρμενία να ισοφαρίσει άμεσα. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Νταβιντιάν απείλησε, όμως ο Παναγή είπε «όχι». Ο Τικνιζιάν πήρε το… ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

45′ + 3 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

46′ ENAΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!

46′ Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας. Μετά από αδράνεια στην άμυνα, ο Χ. Κυριάκου έφυγε απέναντι από τον Μπούτσνεφ. Καθυστέρησε όμως και κλείστηκε.

50′ Ανάποδο γυριστό, ωραίο από τον Τικνιζιάν, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω.

51′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ! Ο Ράνος με ωραίο σουτ από πλάγια εκτός περιοχής, ισοφάρισε σε 1-1.

60′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ! Σπουδαία ασίστ από τον Ανταμιάν στον Ράνος, αυτός απέφυγε τον Παναγή και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Με ανατροπή μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι.

64′ Σουτ από τον Τικνιζιάν, άστοχο.

83′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Ο Λαΐφης με… βολίδα από μακρινή απόσταση ανάγκασε τον αντίπαλο κίπερ σε ασταθή απόκρουση και ακολούθως, ο Χριστοφή αξιοποιώντας λάθος του τελευταίου σε έξοδο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

87′ Απευθείας φάουλ από τον Λαΐφη, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

89′ Αποβολή Αρτυματά με απευθείας κόκκινη επειδή ως τελευταίος παίκτης σταμάτησε επιθετική προσπάθεια της Αρμενίας με τον Μπαρσεγκιάν.

90′ Απευθείας φάουλ από τον Σπερτσιάν, μάζεψε ο Παναγή.

90′ + 5 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!


btm