Τις αποφάσεις, που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, για πάταξη της βίας στον Aθλητισμό ανακοίνωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης σε αγωνιστικούς χώρους, καθώς επίσης και η τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για διενέργεια άλκοτεστ και νάρκοτεστ.

Πώς όμως θα γίνονται τα νάρκοτεστ και τα άλκοτεστ; Η κ. Προκοπίου ανέφερε πως η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στην Αστυνομία να αποτρέψει την είσοδο σε φίλαθλο που βρίσκεται σε γειτνιάζοντα χώρο του γηπέδου. «Όμως για να αποτελεί ποινικό αδίκημα και να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τον Νόμο θα πρέπει να αλλάξουμε τη Νομοθεσία. Η αστυνομία, δεν θα κάνει τεστ σε όλους τους φιλάθλους. Ξέρει πολύ καλά σε ποιους πρέπει να κάνει. Είδαμε και την Κυριακή ότι βρέθηκαν ναρκωτικά και στους φιλάθλους και στο λεωφορείο».

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες στους αγωνιστικούς χώρους, είπε: «Η Αστυνομία καλείται να αστυνόμευση αγώνες σε στάδια που δεν πληρούνται οι προδιαγραφές. Αν και είναι χωρητικότητας άνω των δύο χιλιάδων δεν έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Το τι συνέβη την Κυριακή, η Αστυνομία πήρε τις δικές της κάμερες και προσπαθεί να τακτοποιήσει με αυτούς που ήταν στα λεωφορεία. Για εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει συμμόρφωση των σταδίων που δεν τηρούν τις προδιαγραφές. Θα δοθεί χρονικό περιθώριο αλλά θα πρέπει να είναι άμεσο, αλλά επιπρόσθετα, ακόμα και εκείνα τα στάδια που δεν είναι υποχρεωμένα να το πράξουν, θα τους ζητήσουμε να το πράξουν».

Αναφορικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας, παράλληλα, σε ότι αφορά τη διοικητική έρευνα, η υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως αυτή θα διεξαχθεί από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, η οποία όπως είπε, θα αγγίζει όλους τους αστυνομικούς, ανεξαρτήτως βαθμού. «Οπωσδήποτε περιλαμβάνεται και η ηγεσία της Αστυνομίας. Έχω ζητήσει και έχω δώσει οδηγίες για μια προκαταρκτική έρευνα. Δεν είναι σωστό να μοιράζουμε ευθύνες πριν την έρευνα. Να γίνει η έρευνα, να δούμε αν υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα. Μπορεί να υπάρχει αμέλεια, ανικανότητα. Θα διεξαχθεί από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας. Αυτή είναι η διαδικασία και δεν έχω κανένα λόγο ότι ο υπαρχηγός θα δράσει με λάθος τρόπο. Αν πρέπει να γίνει κάτι άλλο σε πολιτικό επίπεδο θα το δούμε».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ