Ο Νορβηγός νεοαποκτηθέντας μέσος του Απόλλωνα χρειάστηκε χρόνο για να καλύψει έδαφος όσον αφορά στην αγωνιστική του κατάσταση, ενώ πέρασε και τραυματισμό

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με τα έως τώρα δεδομένα και την παρουσία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αποκτήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο (Αμρ Ουάρντα, Ετζάζ Χουσαΐν, Γκόντσγουεϊ Ντόνιο και Γκόντσγουιλ Εκπολό), δικαιολογημένα γίνεται λόγος πως ο βαθμός επιτυχίας όσον αφορά στις επιλογές που έγιναν, είναι υψηλός. Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς τρεις ποδοσφαιριστές σε χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, για τους οποίους μπορεί να λεχθεί με ασφάλεια πως ο Απόλλωνας πέτυχε… διάνα!

«Τρεις από τους τέσσερις βοηθούν απίστευτα και ευελπιστούμε ότι και ο Χουσαΐν θα ολοκληρώσει αυτή την τετράδα επιτυχημένων μετεγγραφών που έχει χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο», είχε δηλώσει πριν από λίγο ημέρες ο Φανούριος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα.

Είναι αλήθεια πως βλέπουμε τον Ουάρντα να παρουσιάζει το καλό του πρόσωπο, ανάλογο με εκείνο που είχε πέρυσι στην Ανόρθωση ασχέτως αν ακόμη δεν έφτασε στο «πικ» που λέμε, της απόδοσής του. Τον Ντόνιο να προσφέρει ποικιλοτρόπως στην επιθετική γραμμή και να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ενώ ο Εκπολό είναι ο αμυντικός που θα ήθελε κάθε ομάδα να διαθέτει στο ρόστερ της. Με τρομερά φυσικά προσόντα, ταχυδύναμη, σημαντικό ποσοστό επιτυχημένων μαρκαρισμάτων και μπορεί με άνεση να παίξει ως ακραίος αμυντικός, όσο και ως στόπερ, καλύπτοντας με μεγάλη επιτυχία το κενό του Βαλεντίν Ρομπέρζ, όσο ο Γάλλος απουσίαζε λόγω τιμωρίας.

Τα πιο πάνω, όμως, δεν αποτελούν λόγο για να μην «ψάχνει» ο κόσμος των Ετζάζ Χουσαΐν και να επιθυμεί να τον δει κι αυτόν να αγωνίζεται. Και παρόλο που οι άλλοι τρεις νεοφερμένοι αποδίδουν, είναι μερικοί οπαδοί του Απόλλωνα, οι αναφέρονται απαξιωτικά για τον ποδοσφαιριστή, με ειρωνικά σχόλια για τον ίδιο και αυτούς που τον έφεραν. Είναι αλήθεια πως ο Νορβηγός πακιστανικής καταγωγής μέσος, δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρεθεί σε ιδανική κατάσταση για να αγωνιστεί ως βασικός. Κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές ως αλλαγή απέναντι σε Καρμιώτισσα (β’ γύρο) και ΑΕΚ (πλέι οφ), οι οποίες αντιστοιχούν σε εφτά μόλις λεπτά. Σε κάποια παιχνίδια ήταν στην αποστολή, σε άλλα όχι.

Ο 30χρονος μέσος, ήταν πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης όταν ήρθε στην Κύπρο, ενώ αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν λογικό πως θα χρειαζόταν υπομονή για τον Χουσαΐν και σωστή διαχείριση του παίκτη από πλευράς τεχνικού και ιατρικού τιμ. Εξάλλου, είναι και θέμα προσαρμογής, άμα δει οποιοσδήποτε που είχε αγωνιστεί ο Χουσαΐν στα προηγούμενα χρόνια στην καριέρα του. Ούτε ο Γκίας Ζαχίντ (Νορβηγός κι αυτός με πακιστανική καταγωγή) προσαρμόστηκε άμεσα όταν ήρθε στον ΑΠΟΕΛ στο πρόσφατο παρελθόν και χρειάστηκε το χρόνο του για να… ξεδιπλώσει την αξία του.

Ας μην ξεχνάμε πως στο κέντρο του Απόλλωνα εδώ και πέντε αγώνες καταγράφεται σημαντική σταθερότητα, οπότε, δεν υπάρχει λόγος από πλευράς του Μπογκντάν Αντόνε να προβεί σε διαφοροποιήσεις άμα δεν καταστεί αναγκαίο να το κάνει. Ο Χουσαΐν θα παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής και ο Ρουμάνος προπονητής γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα πως θα διαχειριστεί τον Νορβηγό άσο και πότε θα κρίνει ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ