Θέμα με την ηλικία του Φλορίς Ντζαβέ, αποκαλύπτουν πως υπάρχει διάφορα Μέσα στο Καμερούν. Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα γενικά, αυτό με τις ηλικίες σε διάφορες χώρες της Αφρικής και κατά τους τελευταίους μήνες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τις Αρχές και μάλιστα έπεσαν και βαριές τιμωρίες.

Με αφορμή τον πρόσφατο αγώνα ανάμεσα στην Γκαμπόν και στο Καμερούν για τον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Κ23, γίνεται αναφορά και στον Φλορίς Ντζαβέ του Άρη Λεμεσού, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην ΕΝΠ από τον περασμένο Ιανουάριο. Η Γκαμπόν επικράτησε του Καμερούν στα πέναλτι με 7-6 και πήρε την πρόκριση.

Συγκεκριμένα, ισχυρισμοί κατά τα τελευταία 24ωρα, κάνουν λόγο ότι ο ποδοσφαιριστής ότι είναι 25 ετών και όχι 19 ετών, όπως είναι δηλωμένος.

Αρκετά δημοσιεύματα στο Καμερούν επικαλέστηκαν πληροφορίες που έχουν, οι οποίες σύμφωνα με τους ίδιους αποδεικνύουν την αληθινή ηλικία του Ντζαβέ. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Καμερούν είναι ενήμερη και έχει ήδη υποβάλει ένσταση στην Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η σχετική αναφορά:

«Στην ιστοσελίδα Transfermarkt ο Φλορίς Ντζαβέ εμφανίζεται να έχει γεννηθεί στις 29 Ιουλίου του 2023, και να είναι 19 ετών και 8 μηνών. Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα να έχει αγωνιστεί στις Μπουενγκουιντί (2018), Ντζολιμπά (2020), Άρη (2021) και Παραλίμνι (2022). Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπως μαθαίνουμε.

Ωστόσο, κοιτάζοντας στο FootMercato φαίνεται να έχει γεννηθεί στις 15 Νοεμβρίου του 1997, και να είναι 25 ετών και 4 μηνών, άρα και παράνομο να αγωνιστεί με την Κ23. Η διαφορά στα δύο προφίλ είναι το αρχικό «Ν» που προστέθηκε στο μικρό του όνομα (Ντζαβέ αντί Τζαβέ). Το επιτελείο μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής Κ23 το 2020, με το όνομα Φλορίς Ντζαβέ.

Αν κρατήσουμε το προφίλ του ποδοσφαιριστή στο Transfemarkt, αυτό σημαίνει ότι ο Ντζαβέ ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής το 2018 στην Μπενγκιντί, σε ηλικία 15 ετών. Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα.

Εναπόκειται, άρα, στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γκαμπόν, να μας ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα, με την ίδια ποδοσφαιρική καριέρα και πρόσωπο, ή αν πρόκειται για… δίδυμους με διαφορετική ηλικία».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ