Σύσκεψη για τα θέματα της βίας υπό την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Αστυνομίας, του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, της ΚΟΚ, του ΠΑΣΠ, της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων και του Διευθυντή του ΓΣΠ. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι αφενός έχει συμφωνηθεί ένα μνημόνιο συναντίληψης για τη βία μεταξύ των φορέων και αφετέρου θα καταστρωθεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Συγκεκριμένα, ο κάθε φορέας θα έχει συγκεκριμένες ευθύνες και θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο για την πρόληψη όσο και την καταστολή της βίας. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον εκτελεστικό του πρόεδρο Σπύρο Νεοφυτίδη, ο οποίος παρέθεσε τις εισηγήσεις του για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του ΠΑ.Σ.Π., ο κ. Νεοφυτίδης εξέφρασε την πρόθεσή του Συνδέσμου να συμμετάσχει στις προσπάθειες οι οποίες θα έχουν ως άξονα την πρόληψη και την καλλιέργεια παιδείας στους σημερινούς μαθητές και τους αυριανούς πολίτες. Πρόκειται για πρακτική που ο ΠΑ.Σ.Π. ακολουθεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αφού τόσο το προσωπικό του Συνδέσμου όσο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου καθώς και ποδοσφαιριστές μέλη του, επισκέπτονται τα σχολεία και στέλνουν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά.

Η βία, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και ο Σύνδεσμος μας προσπαθεί να καλλιεργήσει κουλτούρα στην επόμενη γενιά. Ως προς την πάταξη της βίας είναι σημαντικά τα μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα. Ωστόσο, τα μέτρα πρόληψης συντελούν στη δημιουργία σεβασμού και σωστής νοοτροπίας ανάμεσα στα παιδιά και τις επιλογές τους. Άλλωστε, ο αθλητισμός προάγει αξίες και ιδανικά και αυτές πρέπει να μεταφέρονται στα παιδιά από μικρή ηλικία. Με ορίζοντα, λοιπόν, το παρόν και το μέλλον και μέσα από διάφορα προγράμματα, ο ΠΑ.Σ.Π. είναι έτοιμος να συνεχίσει τη δράση του διαμορφώνοντας στάσεις και συμπεριφορές οι οποίες θα απαλλάξουν την κοινωνία μας από τα ακραία φαινόμενα.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ…

Είπε να ανοίξει η πόρτα εξόδου από τον Απόλλωνα και...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
29/05/2023 15:23

ΠΑΣΠ: Βρέθηκε δι-έξοδος με Υπουργείο Άμυνας για τους στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές

Λύση στο πρόβλημα με τους στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές βρέθηκε στη σημερινή...

ΑΕΚ
29/05/2023 15:12

Απόλλων: Παρελθόν και επίσημα μισή ντουζίνα παικτών

Η Εταιρεία Απόλλων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τους...

ΑΠΟΛΛΩΝ
29/05/2023 15:08

Αποκάλυψη Σαββίδη για Τορναρίτη: «Εμένα με βοήθησε πολύ στο έργο...

Στο τελευταίο «Legal Matters» - Podcast με τον νομικό Χριστόφορ...

Α Κατηγορία
29/05/2023 14:34

ΑΕΚ: Το report του Μοντεστό για τον Φαράζ

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα που αφορούν τον Ιμάντ Φαράζ,...

ΑΕΚ
29/05/2023 14:33

Ομόνοια / Βίντεο: Η εκδήλωση στη δυτική το βράδυ του...

Δείτε μέσω βίντεο που ανέβασε η Ομόνοια στο επίσημο κανάλι...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/05/2023 14:17