Καταδίκες επί καταδικών από όλους ανεξαρτήτως τους φορείς και τους Θεσμούς, για τα νέα φοβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο στάδιο «Τάσσος – Παπαδόπουλος», ανάμεσα σε οπαδούς της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα, στο περιθώριο του αγώνα καλαθόσφαιρας των δύο ομάδων για το Final 4. Οι μόνοι που στάθηκαν στην αντίπερα όχθη ήταν οι ίδιοι οι «κατηγορούμενοι», δηλαδή οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων των ομάδων.

Κάτι που βεβαίως γίνεται κάθε φορά που γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων οπαδικής βίας, η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο «σκληρή», με πολλούς να εκφράζουν φόβους ότι οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στο να θρηνήσουμε θύματα.

Το OMEGALive επιχειρεί σήμερα να αναδείξει το όλο ζήτημα μέσα από την κοινωνιολογική οπτική γωνιά. Γιατί προκύπτει η ανάγκη από κάποιες ομάδες νεαρών να επιδίδονται σε μάχες που μπορεί να στοιχίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές; Γιατί κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν να ρισκάρουν ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα; Ποια ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις από πλευράς της Πολιτείας, οδήγησαν στη σημερινή ανησυχητική κατάσταση; Απαντήσεις στα καυτά αυτά ερωτήματα δίνει μέσω του OMEGALive ο κοινωνιολόγος, Νίκος Περιστιάνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο OMEGALive.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ