Πέρασαν εφτά μήνες από την έναρξη της σεζόν και ακόμη η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την ιδανική «ραχοκοκαλιά» που λέμε

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Από τη μέρα που άρχισε το φετινό πρωτάθλημα, έως σήμερα, συμπληρώθηκαν εφτά μήνες, συν κάποιες ημέρες. Από πριν καν αρχίσει η τρέχουσα σεζόν, πολλοί παίκτες της ΑΕΛ άρχισαν να τίθενται ένας-ένας νοκ άουτ με μυϊκούς και άλλους, τραυματισμούς, με την ευθύνη να βαραίνει αυτούς που ανέλαβαν το σημαντικότατο κεφάλαιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Μέχρι και τη στιγμή ετούτη, η ομάδα της Λεμεσού μετράει σημαντικό αριθμό παικτών οι οποίοι είναι, είτε παροπλισμένοι μόνιμα, είτε βρίσκονται στα… πιτς και μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, μόλις στον τελευταίο αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα κατέγραψε τα πρώτα του επίσημα λεπτά συμμετοχής ο Πέταρ Φιλίποβιτς, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι και εάν δεν ήταν άτυχος με τον έναν τραυματισμό «πάνω» στον… άλλον, ίσως να αποτελούσε σήμερα τον έναν εκ των δύο «πυλώνων» στο κέντρο της άμυνας.

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επίσης δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα εμπόδια που καλείτο και συνεχίζει να καλείται να ξεπεράσει ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι από την ημέρα που ανέλαβε, είναι πως ακόμη η ΑΕΛ δεν απέκτησε βασικό κορμό ή αυτό που λέμε «ραχοκοκαλιά».

Αξιοσημείωτο επίσης, αν και όχι τόσο δυνατό στοιχείο επειδή το αντιμετωπίζουν αυτό κι άλλες ομάδες, είναι πως μόλις δύο ποδοσφαιριστές των γαλαζοκίτρινων ξεπέρασαν τα 2.000’ λεπτά συμμετοχής που αρμόζουν σε βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες. Αυτοί είναι οι Ντζάλμα Σίλβα (2.322’) και Άντρε Τεϊσέιρα (2.029’) και ο επόμενος που πλησιάζει σε αυτό τον αριθμό χρόνου συμμετοχής, είναι ο Μουριέλ Μπέκερ (1.900’) που είναι εκτός από τις αρχές Φεβρουαρίου λόγο τραυματισμού.

*Στα λεπτά που αναγράφονται δεν υπολογίζονται οι χρόνοι καθυστερήσεων.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ