02/04/2023 13:54

Η τύχη του Γάλλου της Alpine βρίσκεται στα χέρια των αγωνοδικών του GP Αυστραλίας που τον κάλεσα για εξηγήσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Στην εκκίνηση του 57ου γύρου του Grand Prix Αυστραλίας, οι οδηγοί της Alpine, Πιέρ Γκασλί και Έστεμπαν Οκόν, είχαν επαφή που τους οδήγησε στον τοίχο και παράλληλα στην εγκατάλειψη. Οι οδηγοί της γαλλικής ομάδας, προσπαθούσαν να κερδίσουν θέσεις μέσα στο χάος που προκλήθηκε, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην έξοδο της δεύτερης στροφής, με τον Γκασλί να μην έχει συνειδητοποιήσει πως το μονοθέσιο του teammate του έρχεται παράλληλα με το δικό του. Η επαφή τούς έστειλε στον προστατευτικό τοίχο και αμφότεροι τέθηκαν άδοξα εκτός μάχης.

Οι αγωνοδίκες είχαν ανακοινώσει πως θα ερευνήσουν το συμβάν που οδήγησε στην εγκατάλειψη τους οδηγούς της Alpine. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Γκασλί, καθώς έχει 10 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Το όριο που θέτουν οι κανονισμοί είναι 12 βαθμοί, μέσα στο διάστημα των 12 προηγούμενων μηνών. Σε περίπτωση που ο Γάλλος πάρει νέους βαθμούς ποινής και φτάσει ή ξεπεράσει τους 12, τότε θα αποκλειστεί από τον επόμενο αγώνα της Formula 1.

O Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, δέχθηκε 5 δευτερόλεπτα ποινή χρόνου στον αγώνα της Αυστραλίας και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια για την επαφή που είχε με τον Φερνάντο Αλόνσο στης Aston Martin.

Το 2023 οι αγωνοδίκες γενικά είναι πιο επιεικείς με την επιβολή βαθμών ποινής στους οδηγούς, ωστόσο αυτό ισχύει για μικρές παραβάσεις όπως υπέρβαση ορίου ταχύτητας στο pitlane.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ