• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μεγάλα αστέρια του Παγκόσμιου αθλητισμού στο 2ο Διεθνές Μίτινγκ στη Λεμεσό
06/04/2023 16:00

Μεγάλα αστέρια του Παγκόσμιου αθλητισμού, ολυμπιονίκες και την αφρόκρεμα του κυπριακού στίβου, θα φιλοξενήσει στις 25 Μαΐου η Κύπρος, στο 2ο Διεθνές Μίτινγκ που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο Στάδιο στην Λεμεσό.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου καθώς και οι Κύπριοι κορυφαίοι αθλητές Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολος Παρέλλης, θα βρεθούν στο ταρτάν του Τσιρείου, σε μια διοργάνωση αναβαθμισμένη σε σχέση με πέρσι, και η οποία συγκαταλέγεται πλέον στην Χάλκινη Κατηγορία των World Athletics Continental Tool.

Σήμερα, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του ΓΣΠ δόθηκε η Διάσκεψη Τύπου του 2ου Cyprus International Athletics Meeting.

Η Διάσκεψη ξεκίνησε με σύντομο βίντεο για το προσεχές μίτινγκ, και στη συνέχεια ο Αντώνης Γιωργαλλίδης, Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ αναφέρθηκε στο Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο όπως αρχικά σημείωσε, είναι ενταγμένο στον αγωνιστικό προγραμματισμό της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην Κατηγορία των World Athletics Continental Tool Bronze.

Σημείωσε πως η ένταξη και αναγνώριση ως ένα από τα σημαντικότερα της Ανατολικής Μεσογείου έγινε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ομοσπονδίας αλλά και των εξαιρετικών αποτελεσμάτων και της εικόνας που παρουσίασε το περσινό 1ο Διεθνές Μίτινγκ και τούτο οφείλεται στην παρουσία κορυφαίων αθλητών όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μαζί με τους Κύπριους κορυφαίους αθλητές, Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολο Παρέλλη, οι οποίοι έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση, είπε.

Πρόσθεσε πως δύο ακόμη παράγοντες που βοήθησαν την Ομοσπονδία και την ώθησαν να προχωρήσει στην αναβάθμιση του μίτινγκ ήταν η Πολιτεία μέσω του ΚΟΑ που στήριξε οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια και ο δεύτερος ήταν οι χορηγοί που αγκάλιασαν ζεστά τη διοργάνωση και συνέβαλαν οικονομικά και όχι μόνο στην επιτυχία της.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης έθεσε στη συνέχεια τους στόχους της φετινής διοργάνωσης.

Μιλώντας στη διάσκεψη είπε πως με φάρο την τεράστια επιτυχία του περσινού 1ου μίτινγκ, στην παρουσία πέραν των 4 χιλιάδων θεατών, «υλοποιούμε φέτος την υπόσχεση και τον στόχο μας για διοργάνωση ενός ακόμη πιο αναβαθμισμένου διεθνούς μίτινγκ στίβου».

Σημείωσε πως η απόφαση της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου να κατατάξουν τη φετινή διοργάνωση της ΚΟΕΑΣ στα χάλκινα μίτινγκ του World Athletic Continental Tool αποτελεί τιμή και αναγνώριση για τη χώρα μας, η οποία πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελάχιστες, επίλεκτες ευρωπαϊκές χώρες που διοργανώνουν τέτοιου επιπέδου μίτινγκ.

Ανέφερε πως με τη διοργάνωση αυτή, η ΚΟΕΑΣ στοχεύει να προσφέρει την ευκαιρία στους Κύπριους αθλητές και στις αθλήτριες να αγωνιστούν εντός έδρας σε υψηλού επιπέδου αγώνες και να συγκεντρώσουν σημαντικούς βαθμούς προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Υπογράμμισε πως η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, συμπεριλαμβανομένων και των κορυφαίων Κύπριων αθλητών Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολο Παρέλλη.

Είπε επίσης πως στο Τσίρειο θα βρεθούν επίσης στις 25 Μαΐου μεγάλα ονόματα του στίβου από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου και άλλων ολυμπιονικών και μεγαθηρίων του παγκόσμιου στίβου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είπε ο κ. Μάρκαρης, και άλλοι μεγάλοι πρωταθλητές θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στον ανοικτό στίβο στην Κύπρο, τιμώντας την ΚΟΕΑΣ με τη συμμετοχή και την παρουσία τους στο μίτινγκ.

Ανέφερε πως οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την Cablenet και μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΚΟΕΑΣ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ΚΟΑ για την πολύτιμη θεσμική του στήριξη, ενώ είπε πως είναι ευγνώμονες που έχουν ως συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια τους χορηγούς ΕΚΟ, Unicars, Foody, Rebuke Lounge Restaurant, Dpominos Pizza, Ελληνική Τράπεζα και Ice Power, και τους υποστηριχτές Δήμο Λεμεσού και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Ο κ. Μάρκαρης κάλεσε το φίλαθλο κοινό να δώσει ξανά βροντερό παρών στις 25 Μαΐου στο Τσίρειο, προκειμένου να στηρίξει τους αθλητές και να απολαύσει τους αστέρες του Παγκόσμιου αθλητισμού.

Εκ μέρους του ΚΟΑ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε το Μέλος του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ ενώ εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας Αθηνάς Μιχαηλίδου, παρευρέθηκε στην διάσκεψη ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Κώστας Μυλωνάς.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΗΦ)


btm