• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Έρχεται αναβαθμισμένο το 2ο Cyprus International Athletics Meeting
09/04/2023 16:55

Αναβαθμισμένο από όλες τις απόψεις θα είναι το φετινό Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο θα διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΚΟΕΑΣ. Την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, θα εμφανιστούν μπροστά στους Κύπριους φιλάθλους σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου στίβου, με εξέχουσα συμμετοχή αυτήν του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε απόλυτα ικανοποιημένη την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να προβιβάσουν τη φετινή στα «χάλκινα» της παγκόσμιας περιοδείας και θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη για το 2023 με ποικιλία αγωνισμάτων.

Με την ευκαιρία της αντίστροφης μέτρησης των 50 ημερών για τη διεξαγωγή του 2ου Cyprus International Athletics Meeting, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου παραχώρησε το πρωινό της Πέμπτης, 6 Απριλίου 2023, συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΣΠ. Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης εξήγησε πως η επιτυχία της αναβάθμισης του μίτινγκ στα «χάλκινα», έγινε ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Ομοσπονδίας, αλλά και των εξαιρετικών αποτελεσμάτων και της εικόνας που παρουσίασε η περσινή διοργάνωση, προσθέτοντας: «Και τούτο οφείλεται στην παρουσία κορυφαίων παγκόσμιων πρωταθλητών, όπως είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία και φέτος να χαρούμε από κοντά, αλλά και των δικών μας κορυφαίων αθλητών, όπως ο Μίλαν Τράικοβιτς και ο Απόστολος Παρέλλης. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η ηθική και οικονομική στήριξη του μίτινγκ από την Πολιτεία, αλλά και η συνεισφορά των χορηγών μας, οι οποίοι αγκάλιασαν ζεστά τη διοργάνωση και συνέβαλαν οικονομικά, και όχι μόνο, στην επιτυχίας της».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, τόνισε την περσινή επιτυχία του μίτινγκ, με 4.000 φιλάθλους να βρίσκονται στο Τσίρειο Στάδιο, προσδοκώντας ότι στο φετινό θα έχει ακόμα περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, αφού πρόκειται να λάβουν μέρος πολύ μεγάλα ονόματα του διεθνούς στίβου. «Η απόφαση της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου να κατατάξουν τη φετινή διοργάνωση στα χάλκινα μίτινγκ της παγκόσμιας περιοδείας, αποτελεί τιμή και αναγνώριση για τη μικρή μας Κύπρο, η οποία πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις επίλεκτες ευρωπαϊκές χώρες που διοργανώνουν μίτινγκ αυτού του επιπέδου. Με τη διοργάνωση αυτή στοχεύουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριές μας να αγωνιστούν εντός έδρας, σε αγώνες υψηλού επιπέδου και να συγκεντρώσουν σημαντικούς βαθμούς, βελτιώνοντας τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μάρκαρης, ο οποίος, καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την πολύτιμη θεσμική στήριξη, τους χορηγούς της διοργάνωσης ΕΚΟ, Unicars, Foody, Rebuke Lounge Restaurant, Domino’s Pizza, Ελληνική Τράπεζα και Ice Power, καθώς και τους υποστηρικτές Δήμο Λεμεσού και Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία τόνισε αρχικά την αγαστή συνεργασία ΚΟΑ και ΚΟΕΑΣ στην κοινή πορεία ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού, προσθέτοντας: «Κύπριοι αθλητές του κλασικού αθλητισμού βρίσκονται σε ζηλευτά επίπεδα τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο κυπριακός στίβος ανταγωνίζεται, πλέον, στα ίσα χώρες πολύ μεγαλύτερες του πληθυσμιακού μας μεγέθους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το όραμα, η χρηστή διοίκηση, η φιλοσοφία της Ομοσπονδίας, η πολύπλευρη και ορθολογιστική στήριξη των αθλητών από τη βάση μέχρι την κορυφή και η θετική συμπόρευση των έξι Γυμναστικών Συλλόγων, οδηγούν με ασφάλεια το άθλημα σε μια νέα εποχή. Ο ΚΟΑ στηρίζει και θα στηρίζει αυτό το στιβικό μοντέλο, που χαρακτηρίζεται αναγνωρίσιμο και αναγνωρισμένο και σήμερα απολαμβάνει την ευρωπαϊκή και διεθνή εκτίμηση. Είναι μια πορεία χωρίς επιστροφή. Ο ΚΟΑ αφουγκράζεται την αλλαγή, αξιολογεί και έμπρακτα συμπαρίσταται. Όλοι έχουμε την υποχρέωση να γεμίσουμε το Τσίρειο Στάδιο στις 25 Μαΐου».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους χορηγούς του μίτινγκ, των οποίων η προσφορά για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι ανεκτίμητη, όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΕΚΟ Κύπρου θα είναι η χορηγός των αγωνιστικών αριθμών, φέροντας το λογότυπό της σε αυτούς. Εκ μέρους της εταιρείας, μίλησε ο Ανδρέας Στρατής, σύμβουλος του γενικού διευθυντή τής ΕΚΟ, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: «H EKO Κύπρου, διαχρονικά, στηρίζει ενέργειες που προάγουν τις αξίες της αριστείας και της ευγενούς άμιλλας που πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο ο αθλητισμός. Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός μας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια των διοργανωτών, χορηγώντας για δεύτερη χρονιά το διεθνές μίτινγκ.  Γνωρίζουμε πολύ καλά την προσπάθεια που χρειάζεται για να πρωταγωνιστείς και να παραμείνεις στην κορυφή. Γι’ αυτό, το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε, είναι να στηρίξουμε και να επιβραβεύσουμε τους αθλητές μας. Το δίκτυο πρατηρίων της ΕΚΟ Κύπρου, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Με ένα οργανωμένο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των χιλιάδων καταναλωτών μας που μας τιμούν καθημερινά. Παράλληλα, με ουσιαστικές επενδύσεις προχωράμε στην ενεργειακή μας μετάβαση σε μια πολυσχιδή εταιρεία ενέργειας και βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Την προβολή της διοργάνωσης, εντός και εκτός Κύπρου, με απευθείας μετάδοση του 2ου Cyprus International Athletics Meeting, έχει αναλάβει φέτος η Cablenet, η οποία υπόσχεται εξαιρετική κάλυψη για τους φίλους του στίβου, που δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στο Τσίρειο, αλλά και όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν μετά. Ο Ανώτερος Λειτουργός Αθλητικού Τμήματος της Cablenet, Ανδρέας Παρασκευά, τόνισε αρχικά τη συμπαράσταση της Cablenet σε όλους τους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες κάθε αθλήματος και την τιμή που αισθάνονται προβάλλοντάς τους από τη συνδρομητική τηλεόραση. «Η τηλεοπτική προβολή είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε, για την επιτυχία του μίτινγκ. Θα έχουμε στο γήπεδο περισσότερες από 12 κάμερες και δεσμευόμαστε για άρτια κάλυψη της διοργάνωσης», πρόσθεσε.

Η εταιρεία Unicars και η Volkswagen Κύπρου συνεχίζουν τη στήριξή τους στην ΚΟΕΑΣ και αυτήν τη χρονιά. Ο προϊστάμενος μάρκετινγκ της εταιρείας Κωνσταντίνος Ανανιάδης, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα στη συνέντευξη Τύπου: «Για τη Unicars, η στήριξη του κυπριακού αθλητισμού, αλλά και των εγχώριων αθλητικών διοργανώσεων, αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της. Έτσι, συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία επιτυχημένη διοργάνωση, που μάλιστα έχει και διεθνή απήχηση. Η Unicars θα είναι παρούσα και οδηγεί με επιτυχία τις ιστορίες των αθλητών με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και αποτελούν τους πρωταγωνιστές της νέας αυτοκινητικής πραγματικότητας, στην οποία η Unicars είναι κυρίαρχος. Σε εποχές δύσκολες, με οικονομικές, κοινωνικές, αλλά και υγειονομικές δυσκολίες, είμαστε για άλλη μία χρονιά εδώ, όλοι μαζί, για να στηρίξουμε τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Γιατί ο στίβος είναι συνώνυμος του αθλητισμού».

Από τους νέους ευπρόσδεκτους συνεργάτες της οργανωτικής επιτροπής του 2ου Cyprus International Athletics Meeting, είναι τα εστιατόρια ReBuke Lounge, τα οποία θα στηρίξουν τους δρόμους ταχύτητας. Η προϊστάμενη μάρκετινγκ της εταιρείας Θεοδώρα Καμιντζή, ανέφερε: «Η διοργάνωση αυτή αναμφισβήτητα στρέφει στην Κύπρο τον ενδιαφέρον του παγκόσμιου αθλητισμού και τοποθετεί τη χώρα μας στο κάδρο των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Η εταιρεία μας στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και ενισχύει το έργο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Στίβου. Στην προσπάθεια αυτή, εμείς ως ReBuke Lounge στεκόμαστε αρωγοί στην ΚΟΕΑΣ και θα συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη στήριξη του κλασικού αθλητισμού και των αξιών που πρεσβεύει».

Από τους υποστηρικτές του φετινού μίτινγκ θα είναι και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, με την πρόεδρό της Ιωάννα Φιάκκου, να λέει ανάμεσα σε άλλα στον χαιρετισμό της: «Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί την αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την αδειοδότηση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο. Μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζει, την πολιτική και την οργανωσιακή της κουλτούρα, φροντίζουμε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και να επιφέρουν θετικό αντίκτυπο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υποστηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί μέσω του αθλητισμού προάγονται σημαντικές αξίες, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η σωματική και ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα και δύναται να αποτελέσει μέσο πρόληψης δυνητικών προβληματικών συμπεριφορών».

Όπως στην περσινή διοργάνωση, έτσι και στη φετινή, η Domino’s Pizza θα στηρίξει αποκλειστικά το άλμα σε μήκος, στο οποίο θα είναι παρών ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου. Ο προϊστάμενος μάρκετινγκ της εταιρείας, Κωνσταντίνος Τσιάρτας, ο οποίος πρόσφερε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου πίτσες στους παρευρισκόμενους, τόνισε τη μεγάλη χαρά και τιμή τής Domino’s Pizza για τη στήριξη τέτοιας μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση, εξαιτίας της περσινής τεράστιας επιτυχίας που είχε.

Ανάμεσα στους νέους υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι και η Ελληνική Τράπεζα, με την οποία η ΚΟΕΑΣ συνεχίζει τη συνεργασία από άλλη κατεύθυνση. Η υπεύθυνη Τύπου της Ελληνικής Τράπεζας, Μαρία Πηλείδου, ανέφερε: «Η υποστήριξη του αθλητισμού είναι στις βασικές προτεραιότητες της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της Ελληνικής Τράπεζας και είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να εκτιμήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον κλασικό αθλητισμό, ο οποίος έχει προσφέρει τόσες συγκινήσεις και τόση υπερηφάνεια σε διεθνείς διοργανώσεις. Τον αθλητισμό που καλλιεργεί, όχι μόνο ταλέντα, αλλά και χαρακτήρες».

Ποικιλόμορφη θα είναι η προσφορά και φέτος της Ice Power, με τον διευθυντή μάρκετινγκ της εταιρείας Παναγιώτη Σακκή, να αναφέρει: «Εκ μέρους της Ice Power θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον ΚΟΑ και την ΚΟΕΑΣ για τη συνεργασία αυτή. Στηρίζουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά μετά το πολύ πετυχημένο πρώτο μίτινγκ. Η Ice Power, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, βρίσκεται με κάθε τρόπο κοντά στον αθλητισμό με τα προϊόντα της και αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους της ,προς την προώθηση και ανάπτυξη της αθλητικής κουλτούρας στο νησί. Το Cyprus International Athletics Meeting είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή και ελπίζουμε να έχει την αναγνώριση και τα αποτελέσματα που προβλέπεται».

Πρόσκληση στον κόσμο από τους αθλητές μας

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες μας, Απόστολος Παρέλλης και Μίλαν Τράικοβιτς, καθώς κα αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας, όπως οι Αλέξανδρος Πουρσανίδης, Δάφνη Γεωργίου και Δέσποινα Χαραλάμπους, οι οποίοι απηύθυναν τον δικό τους χαιρετισμό. Οι Ολυμπιονίκες μας στάθηκαν στη σημαντικότητα ύπαρξης τέτοιας εμβέλειας μίτινγκ στη χώρα μας, καθώς τούς δίνετε η ευκαιρία να αγωνιστούν μπροστά στο κυπριακό κοινό, μπροστά στις οικογένειες και τους φίλους του, αλλά ταυτόχρονα τούς δίνετε και η ευκαιρία για επίτευξη των στόχων τους, με εξασφάλιση σημαντικών βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη. Όλα τα παιδιά κάλεσαν τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρόν του στο Τσίρειο, στις 25 Μαΐου, να τους βοηθήσει με τη συμπαράστασή του, να στηρίξει κάθε προσπάθειά τους και να απολαύσει από κοντά και άλλους σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες του παγκόσμιου στίβου.

* Στη συνέντευξη Τύπου προσκλήθηκε, αλλά αδυνατούσε να παραβρεθεί,  λόγω βεβαρημένου προγράμματος, η νέα υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, την οποία εκπροσώπησε ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Κώστας Μυλωνάς.

* Ανάμεσα στους χορηγούς και της φετινής διοργάνωσης, θα είναι και η εταιρεία Foody, η οποία θα επιχορηγήσει αποκλειστικά τούς δρόμους μετ’ εμποδίων, ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εκπρόσωπός της.

* Ο διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, πέραν των ευχαριστιών του σε όλους του χορηγούς της διοργάνωσης, ευχαρίστησε θερμά και τον διαχρονικό χορηγό της, την ΟΠΑΠ Κύπρου, καθώς και τις αρχές σταδίου του ΓΣΟ για τη φιλοξενία τους.


btm