• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Formula 1: Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ στο θερμό τους επεισόδιο στον τερματισμό του Sprint
29/04/2023 20:09
Formula 1: Ο Φερστάπεν έβρισε τον Ράσελ στο θερμό τους επεισόδιο στον τερματισμό του Sprint

Ο Μαξ Φερστάπεν έσπευσε εκνευρισμένος να ζητήσει εξηγήσεις από τον Τζορτζ Ράσελ για τη μεταξύ τους σύγκρουση στον αγώνα, αποκαλώντας τον δημοσίως “μ@λ@κ@”

Στο παρκ φερμέ του Μπακού, αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα Sprint στο GP του Αζερμπαϊτζάν, ο Μαξ Φερστάπεν έσπευσε εκνευρισμένος να ζητήσει εξηγήσεις από τον Τζορτζ Ράσελ για τη μεταξύ τους σύγκρουση στον αγώνα, αποκαλώντας τον δημοσίως “μ@λ@κ@”.

Τουλάχιστον κάπως έτσι θα μπορούσε να μεταφραστεί η λέξη “d***head” που φώναξε ο πρωταθλητής στον Ράσελ, εμπρός στις κάμερες, στον χώρο του παρκ φερμέ, φανερά εκνευρισμένος για τη σύγκρουσή τους στον πρώτο γύρο που άφησε τον Ολλανδό με σπασμένο αριστερό πλευρικό αεραγωγό της Red Bull RB19 και εντέλει στην 3η θέση του αγώνα Sprint, στο πλαίσιο του 4ου του φετινού αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Φερστάπεν πέρασε ξανά τον Ράσελ, χωρίς να έχουν οι δύο τους επαφή αυτή τη φορά, στην επανεκκίνηση του αγώνα στον 6ο γύρο – μετά το όχημα ασφαλείας για το ατύχημα του Γιούκι Τσουνόντα. Στη ραδιοεπικοινωνία του Ολλανδού με τη Red Bull υπήρξαν καυστικά υπονοούμενα για τον τροπο με τον οποίο ο Ράσελ είχε περάσει τον Φερστάπεν στον πρώτο γύρο.

Όμως, ο πρωταθλητής δεν περιορίστηκε σε αυτά, ούτε στα παράπονα που έκανε στη ραδιοεπικοινωνία στους πρώτους γύρους – ρωτώντας την ομάδα του για ποιον λόγο ο Ράσελ δεν δέχθηκε κάποια ενόχληση από τους αγωνοδίκες.

Ακινητοποιώντας την -τραυματισμένη στην αριστερή της πλευρά- RB19 στο Παρκ Φερμέ, ο Φερστάπεν βγήκε από το μονοθέσιό του και κατευθύνθηκε στον Ράσελ, ζητώντας του εξηγήσεις. Ο Ράσελ του είπε πως “δεν είχα πρόσφυση, μπλοκάριζαν οι τροχοί μου” και ο Ολλανδός του απάντησε πως “κανείς μας δεν έχει πρόσφυση, όλοι πρέπει να αφήνουμε λίγο χώρο”.

“Εντάξει, τι θέλεις λοιπόν να κάνω τώρα” ήταν η επόμενη φράση του Ράσελ, που μάλλον εξαγρίωσε τον Φερστάπεν καθώς βλέποντας τον Βρετανό να απομακρύνεται του φώναξε “τότε την επόμενη φορά να περιμένεις το ίδιο!” πριν ξεστομίσει -πάντα μπροστά στις κάμερες- τη λέξη “d***head”.

Ράσελ: Δεν θα κάνω πίσω επειδή είναι πρώτος στο πρωτάθλημα

Αργότερα, στις δηλώσεις του για το συμβάν, ο Ράσελ δήλωσε έκπληκτος για την αντίδραση του Φερστάπεν τόσο όταν επιχείρησε να τον περάσει στη στροφή 2 όσο και μετά το τέλος του αγώνα, και είπε ότι στη θέση του και ο Ολλανδός θα οδηγούσε με τον ίδιο τρόπο.

“Ήμουν στην εσωτερική, και ως οδηγός γνωρίζεις το ρίσκο όταν είσαι στην εξωτερική” είπε για τον Φερστάπεν ο Βρετανός της Mercedes. “Είμαι εδώ για να μάχομαι και να κερδίζω. Δεν θα κάνω πίσω μόνο και μόνο επειδή προηγείται στο πρωτάθλημα. Με εξέπληξε που προσπάθησε να κρατηθεί ακόμα στην εξωτερική, είμαστε σε ένα σιρκουί πόλης και έχει πολλά περισσότερα να χάσει από όσα εγώ.

Καμία από τις επαφές δεν ήταν εσκεμμένη, έκανα ό,τι μπορούσα για να είναι μια καθαρή μάχη αλλά, όπως είπα, με εξέπληξε λίγο που αντιστάθηκε τόσο πολύ για να κρατήσει τη θέση. Ήμουν στην εσωτερική, και δεν έχω να πω κάτι άλλο για να είμαι ειλικρινής”, πρόσθεσε ο Ράσελ.

Και κατέληξε: “Μου έκανε εντύπωση γιατί εκνευρίστηκε τόσο, τερμάτισε, και μάλιστα στην 3η θέση. Έχει αρκετή εμπειρία για να γνωρίζει πως όταν προσπαθείς να περάσεις κάποιον από την εξωτερικό, υπάρχει ένα ρίσκο ότι ο άλλος από την εσωτερική μπορεί να ανοιχτεί πάνω σου. Δεν πιστεύω ότι θα γινόταν κάτι διαφορετικό αν οι θέσεις μας ήταν αντίστροφες”.


btm