• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ο πάτος, ο κίνδυνος και τα θετικά του πρωταθλήματος Αναπληρωματικών»
10/05/2023 16:15

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης σημείωσε πολλά και ενδιαφέροντα για τα βραβεία του ποδοσφαιριστή που έρχονται στις 18 Μαΐου, αλλά και για τις δοκιμασίες με τις ρεζέρβες των ομάδων που φαίνεται ότι μπαίνουν στο πρόγραμμα έπειτα από την ανακοίνωση της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρές καταγγελίες για… επιλεκτικά δάνεια της ΚΟΠ σε ομάδες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για τα βραβεία και το «μπράβο» στην ΚΟΠ: «Καταρχάς, μία σύντομη τοποθέτηση. Ας ευχαριστήσουμε την ΚΟΠ για τον μη ορισμό αγώνα στις 18 Μαΐου, είναι θετικό «βήμα» αυτό. Είστε καλεσμένοι στην γιορτή του ποδοσφαιριστή και στα βραβεία του ΠΑΣΠ, τα οποία σεβάστηκε η Ομοσπονδία».

Για το προαιρετικό πρωτάθλημα της ΚΟΠ: «Αυτό το θέμα συζητείται τα τελευταία δέκα χρόνια από τότε με την επιτροπή που συστάθηκε από τον αείμνηστο Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Υπήρχε στα σκαριά, αλλά υπήρξαν οικονομικές και αντικειμενικές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Θα έλεγα ότι χρειάζεται το ενισχυτικό πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι, έχουμε ερωτήματα.

Πότε θα διεξάγεται, που θα διεξάγεται, και πως θα διεξάγεται αυτό το πρωτάθλημα; Το πρόγραμμα είναι φορτωμένο για όλες τις ομάδες και βλέπουμε πως κυλούν οι αγώνες επειδή δεν υπάρχει άλλο VAR. Οι παίκτες χρειάζεται να παίζουμε έξι μέρες την εβδομάδα για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της πρώτης κατηγορίας. Θα πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός. Ας ελπίσουμε πως θα έχει και ένα επίπεδο ποιότητας για να υπάρξει αποτέλεσμα. Θέλουμε συμβατά γήπεδα, διαιτησίες σωστές και πρέπει να παρέχονται τα ίδια δεδομένα με το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Θα έχει αρκετή δουλειά. Το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε μας λυπεί αφάνταστα. Θα μπορούσαμε να δώσουμε λύσεις. Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από την Ομοσπονδία, μάθαμε τα πάντα από τον Τύπο. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ερωτηματικά.

Βλέπουμε ότι το κάνουμε για να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Έχουμε πρόβλημα με τους τερματοφύλακες, οι οποίοι δεν έχουν χρόνο ως βασικοί στις ομάδες. Παρόλο που είχαμε κάνει πρόταση πριν έξι χρόνια για έναν μη γηγενή πορτιέρο στο ρόστερ, δεν το έκαναν αποδεκτό. Πάμε να κάνουμε πρωτάθλημα με ρεζέρβες και έχουμε προβλήματα. Θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους Κύπριους ποδοσφαιριστές; Καλούμαστε να το δούμε διαφορετικά, πατώσαμε στις Εθνικές ομάδες και πρέπει να βοηθηθούν με κάθε τρόπο. Μειώνονται τα λεπτά συμμετοχής για τους παίκτες των Εθνικών ομάδων. Επιπλέον, εγκυμονούν κάποιοι κίνδυνοι, μπορεί να χάσουν τη θέση στις πρώτες ομάδες οι ντόπιοι παίκτες».

Για τα θετικά: «Υπάρχουν θετικά, δεν θα αναγκάζονται οι ομάδες να αποδεσμεύουν τους ποδοσφαιριστές μετά τα 19 τους. Θα δίνουν θέση στην ομάδα μέχρι και τα 23. Θα παίρνουν χρόνο συμμετοχής και θα είναι ετοιμοπόλεμοι για την πρώτη ομάδα. Αν αυτά τα σύνολα λειτουργούν επαγγελματικά, υπάρχουν πολλά θετικά».

Για τα γήπεδα: «Άμα είναι από όλες τις κατηγορίες τα γήπεδα, μπορεί να βρεθεί ένα χωράφι πάνω στη Ξυλοφάγου με πατάτες και να εγκριθεί για αγώνα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα δούμε, γιατί δεν μπορεί ποδοσφαιριστές πρώτης κατηγορίας να παίζουν σε μέτριους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα. Κατάντησα να είμαι ο μπαμπούλας του ποδοσφαίρου, θα το δω θετικά, όμως καλούμαστε να μειώσουμε τα προβλήματα πριν ξεκινήσει για να πετύχει. Θα υπάρχουν προβλήματα, θα θέλει χρόνο για βελτίωση, όμως ας δούμε τους κανονισμούς και την επιχορήγηση από την Ομοσπονδία».

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:


btm