Εκείνο που κάνει τις διοικήσεις των ομάδων να αισθάνονται άνετα είναι το γεγονός ένα άλλο μεγάλο μέρος των υπόλοιπων χρεών, δεν λογίζονται ως χρέη

Τα ποσά προκαλούν… ίλιγγο. Τα επταψήφια και οκταψήφια νούμερα που αναγράφονται στις λίστες υποβολής των οικονομικών καταστάσεων των ομάδων για το 2022, δεν είναι τηλεφωνικοί αριθμοί. Είναι χρήματα, εκατομμύρια ευρώ για την ακρίβεια και αφορούν χρέη!

Κι αν στις τάξεις των οπαδών λογικό είναι να υπάρχει ανησυχία, δεν αισθάνονται το ίδιο οι πλείστες διοικήσεις. Όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά δηλώνουν πως τα οικονομικά τους είναι διαχειρίσιμα και δεν πρόκειται να βάλουν σε μπελάδες τις ομάδες τους, ούτε υπάρχει ο φόβος του «λουκέτου».

Βλέπετε ένα μεγάλο μέρος από το σύνολο των χρεών αφορά οφειλές προς το κράτος με το οποίο έγινε διακανονισμός σε βάθος 15ετίας και γίνεται αποπληρωμή του με μηνιαίες δόσεις, τη στιγμή που θυμίζουμε ότι βοηθήθηκαν ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν -άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο- με διαγραφή οφειλών προς τον Φόρο Εισοδήματος μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

Εκείνο, όμως, που κάνει τις διοικήσεις των ομάδων να αισθάνονται ακόμη πιο άνετα και να καθησυχάζουν τον κόσμο τους είναι το γεγονός ένα άλλο μεγάλο μέρος των υπόλοιπων χρεών, δεν λογίζονται ως χρέη. Κι αυτό γιατί κάποιοι πρόεδροι, επενδυτές, μεγαλομέτοχοι ή/και ιδιοκτήτες τα χρωστάνε στον εαυτό τους, ενώ άλλοι θα τα χαρίσουν όταν θα κουνήσουν μαντήλι. Οπότε μένει ένα μικρό ποσό που αφορά οφειλές προς τρίτους και διακανονισμούς με παίκτες.

Γι’ αυτό και οι στίχοι «οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά, πες μου τώρα τι χρωστάω, να τα βρούμε αγκαλιά» του γνωστού τραγουδιού ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση των οικονομικών καταστάσεων των κυπριακών ομάδων και τους δανειστήκαμε (και εμείς) για τον τίτλο…


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ομόνοια: Η… ντρίπλα του Αυγουστή για τεχνικό διευθυντή (δηλώσεις)

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Σωφρόνης Αυγουστή δήλωσε ικανοποιημένος που η...

ΟΜΟΝΟΙΑ
28/05/2023 21:36

ΑΕΚ: Τα έβαλε και με τον εαυτό του ο Όλτρα...

Ο προπονητής της ΑΕΚ Χοσέ Λουΐς Όλτρα δήλωσε ικανοποιημένος που...

ΑΕΚ
28/05/2023 21:24

AEK: Ανακοίνωσε το τέλος ο Γκονζάλεθ

Ο Μικέλ Γκονζάλεθ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν σταματά...

ΑΕΚ
28/05/2023 21:09

ΑΕΚ: Στο Conference League που έλαμψε, οι 28 πιθανοί αντίπαλοι...

Η ΑΕΚ είναι τελικά η τέταρτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει...

ΑΕΚ
28/05/2023 21:01

Ομόνοια-ΑΕΚ: «Κλείδωσε» την Ευρώπη από… αέρος σε μια βραδιά όλο...

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε συνεπής στο πιο κρίσιμο φετινό ραντεβού της....

Α Κατηγορία
28/05/2023 20:54

ΒΙΝΤΕΟ: Ράγισαν καρδιές στο δακρυσμένο «αντίο» του Φώτη και η...

Τα συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα του ΓΣΠ στο ημίχρονο της...

ΟΜΟΝΟΙΑ
28/05/2023 20:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ