Ούτε και φέτος έλειψαν τα κωμικοτραγικά γεγονότα στο πρωτάθλημα Ένταξης ΣΤΟΚ. Θύμα η ομάδα του Άρη Σπηλιών Κουρδάλων (Πρωταθλήτρια Πανσολείου) η οποία την πλήρωσε με μηδενισμό και αποκλεισμό, λόγω συγκεκριμένου κανονισμού που αφορά την χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών κατ’ εξαίρεση.

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αυτός ο κανονισμός ξεκαθαρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΚΟΠ ή της ΣΤΟΚ πριν από το 20ο έτος της ηλικίας τους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ένταξης. Ωστόσο, δικαίωμα έχουν μόνο όσοι δηλωθούν (μέχρι έξι) από το σωματείο και ακολούθως από την Αγροτική Ομοσπονδία στην ΣΤΟΚ. Δυστυχώς, για τον Άρη Σπηλιών Κουρδάλων δεν το έπραξε αυτό για δύο ποδοσφαιριστές του γι’ αυτό και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό, παρά τη νίκη του επί της ΑΕΜ Μουτταγιάκκας.

Την ίδια ώρα, προκαλεί ερωτήματα η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ για την μη παραπομπή της ΑΕ Σιας στη Δικαστική, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών στο ματς με τον ΑΠΟΠ Παρακκλησιάς. Ο πρόεδρος της ΣΤΟΚ, Μαρίνος Τιμοθέου ανέλαβε την ευθύνη, μέσω του Super Sport FM 104.0 και μίλησε για λάθος της Ομοσπονδίας γι’ αυτό εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν παραπέμφθηκε στη Δικαστική. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού δεν αλλάζει το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη ομάδα αγωνίστηκαν αντικανονικά ποδοσφαιριστές.

Σημειώνεται ότι ο ΑΠΟΠ κατέθεσε έφεση εναντίον της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ και δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να προκύψουν σοβαρές εξελίξεις σε περίπτωση που δικαιωθεί η ομάδα της Παρεκκλησιάς! Ουδείς τάσσεται υπέρ στο να χάνουν οι ομάδες αγώνες στα χαρτιά αλλά οι κανονισμοί υπάρχουν για να εφαρμόζονται για όλους το ίδιο.

Ίσως να έφτασε ο καιρός για κατάργηση του συγκεκριμένου κανονισμού και εκσυγχρονισμός των Αγροτικών Ομοσπονδιών για καλύτερη λειτουργία και ενημέρωση των ομάδων. Αυτός ο εκσυγχρονισμός να είναι τέτοιος που να μην αποβάλλει τον ρομαντισμό και την αυθεντικότητα του Αγροτικού ποδοσφαίρου αλλά να συνεχίσει ν’ αποτελεί τη «φωλιά» για τον Κύπριο ποδoσφαιριστή!


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ