• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Θρίλερ η 3η θέση: «Blackjack» σεναρίων Ευρώπης για ΑΕΚ, Πάφο και Απόλλων!
16/05/2023 21:15

Η αγωνία κορυφώνεται δυο στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Εκτός από την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο (δείτε ΕΔΩ τα σενάρια), θρίλερ αναμένεται όσον αφορά το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League, με την ΑΕΚ, την Πάφο και τον Απόλλωνα να το διεκδικούν μέχρι τέλους.

Τη δεδομένη στιγμή οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν το πλεονέκτημα καθώς βρίσκονται στην πολυπόθητη 3η θέση με 62 βαθμούς και στο συν 3 από τις άλλες δύο ομάδες που ακολουθούν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στις τελευταίες δύο αγωνιστικές υπάρχουν 21 σενάρια για τα αποτελέσματα των τριών ομάδων. Οι «κιτρινοπράσινοι» κυριαρχούν, καθώς σε 9 συνδυασμούς αποτελεσμάτων κατακτούν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ «γαλάζιοι» και «κυανόλευκοι» έχουν από 6 συνδυασμούς. Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να εξασφαλίσει την 3η θέση από την 35η αγωνιστική.

Η ιστοσελίδα μας sport-fm.com.cy σας παρουσιάζει τα αναλυτικά σενάρια.

Πως εξασφαλίζει την 3η θέση η ΑΕΚ.

  1. Νίκη επί της Πάφου και ισοπαλία του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική.
  2. Νίκη επί της Πάφου και ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική.
  3. Ισοπαλία με την Πάφο, ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Ομόνοιας στην 36η αγωνιστική.
  4. Ισοπαλία με την Πάφο, ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και ισοπαλία με την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  5. Ισοπαλία με την Πάφο, νίκη του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη με την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  6. Ισοπαλία με την Πάφο και νίκη του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και ισοπαλία με την Ομόνοια και ισοπαλία στο Πάφος-Απόλλων στην 36η αγωνιστική.
  7. Ισοπαλία με την Πάφο και ισοπαλία του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και ισοπαλία με την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  8. Ήττα με την Πάφο και ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Ομόνοιας στην 36η αγωνιστική και ισοπαλία στο Πάφος-Απόλλων.
  9. Ήττα με την Πάφο και ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και ισοπαλία με την Ομόνοια και ήττα της Πάφου από τον Απόλλωνα στην 36η αγωνιστική.

Πως εξασφαλίζει την 3η θέση η Πάφος.

  1. Νίκη επί της ΑΕΚ και ισοπαλία του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί του Απόλλωνα στην 36η αγωνιστική.
  2. Νίκη επί της ΑΕΚ και ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και ισοπαλία με τον Απόλλωνα στην 36η αγωνιστική και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  3. Νίκη επί της ΑΕΚ και ήττα του Απόλλωνα με τον ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και ισοπαλία με τον Απόλλωνα στην 36η αγωνιστική και ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  4. Ισοπαλία με την ΑΕΚ και νίκη του Απόλλωνα επί του ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί του Απόλλωνα και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  5. Ισοπαλία με την ΑΕΚ και ισοπαλία του Απόλλωνα επί του ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί του Απόλλωνα και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  6. Ισοπαλία με την ΑΕΚ και ήττα του Απόλλωνα επί του ΑΠΟΕΛ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί του Απόλλωνα και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.

Πως εξασφαλίζει την 3η θέση ο Απόλλωνας.

  1. Νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και νίκη της Πάφου επί της ΑΕΚ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Πάφου στην 36η αγωνιστική.
  2. Νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και νίκη της ΑΕΚ επί της Πάφου στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Πάφου και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  3. Νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και ισοπαλία στο ΑΕΚ-Πάφος στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Πάφου και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  4. Νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και ισοπαλία στο ΑΕΚ-Πάφος στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Πάφου και ισοπαλία της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  5. Ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ και ισοπαλία στο ΑΕΚ-Πάφος στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Πάφου και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.
  6. Ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και νίκη της Πάφου επί της ΑΕΚ στην 35η αγωνιστική και νίκη επί της Πάφου και ήττα της ΑΕΚ από την Ομόνοια στην 36η αγωνιστική.

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια:

  • Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
  • Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
  • Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
  • Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.
  • Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Οι αγώνες μπαράζ θα διεξάγονται σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Αν ο αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) όπως οι οδηγίες της FIFA και IFAB. Νοείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεννόηση με τα επηρεαζόμενα σωματεία μπορεί να προβεί σε άλλες διευθετήσεις.


btm