• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΨΗ: Ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις!
24/05/2023 14:53
ΑΠΟΨΗ: Ψάξε, ψάξε δεν θα τον βρεις!

Κάθε χρόνο και χειρότερη η κατάσταση ωσότου  βρεθούμε προ τετελεσμένων . Δυστυχώς τα παρόντα δεδομένα δεν προβάλλουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον των γηγενών ποδοσφαιριστών και ασφαλώς γι’ αυτό δεν φέρει ευθύνη το ξενόφερτο στοιχείο που μονιμοποιήθηκε και αυξήθηκε κατόπιν επιλογής στην Κυπριακή λίγκα. Άλλωστε είναι εμφανής η πρόοδος του αθλήματος για δύο δεκαετίες.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Με τις σωστές ενέργειες ΟΛΩΝ θα κέρδιζε έδαφος σε ένα υγιή ανταγωνισμό ο Κύπριος ποδοσφαιριστής.

Δικαιολογημένα μεγαλώνει ο προβληματισμός της απάθειας που διακατέχει την Κυπριακή «πάστα», ενώ βλέπουμε κατάφατσα να ελλοχεύει ο κίνδυνος της εξαφάνισης κι εμείς τον χαβά μας!

Θα μου πείτε τώρα… Καλά τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Έχει περιοριστεί… αλλά μέχρι ενός βαθμού που δεν κατακρεουργεί το εγχώριο προϊόν και τη κοινωνικοπολιτιστική κουλτούρα της χώρας. Ουσιαστικά έχει οριστεί ένα μέτρο αυτοσυγκράτησης.

Στη νήσο Κύπρο, τα δικά μας σύνορα έχουν ανοίξει διάπλατα και με βάση την αναλογία του πληθυσμού διατηρούμε τα σκήπτρα στην κορυφή της «πυραμίδας» και οφείλεται ξεκάθαρα στο ελλειμματικό επίπεδο ποδοσφαιρικής παιδείας. Υστερούμε και λειτουργούμε εγωκεντρικά και ασυνείδητα χωρίς βούληση αγνοώντας τα «καμπανάκια» που ηχούν με βαρβαρότητα στα αφτιά μας.

Η βάση (ακαδημία) του ποδοσφαίρου περικλείεται από έμπειρα και σπουδαία άτομα αλλά ποιος τους λαμβάνει υπόψη;

«Φυτώρια» με όνειρα και φιλοδοξίες, παιδιά που μεγαλώνουν με την ελπίδα να μεγαλουργήσουν και να γνωρίσουν την αποθέωση και στην τελική να χάνουν τον προσανατολισμό τους. Έχω απορροφήσει μια συμβουλή του «Ιάπωνα» Πιέρου Σωτηρίου σε μια προσωπική συνέντευξη πριν από κάποια χρόνια. «Κυνηγήστε τα όνειρα σας στο εξωτερικό» μας είπε, αναφερόμενος στους συναδέλφους του. Πρόκειται για προτροπή από έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος παρουσιάζει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στα γήπεδα του εξωτερικού. Με την δήλωση στο Super Sport FM, ξεσκέπασε το πρόβλημα και έδωσε το έναυσμα για άλλες πολιτείες.

Πίσω από την βιτρίνα παρουσιάζεται το κατεστημένο της  περιθωριοποίησης γηγενών και υποχρεωτικού ξενιτεμού για την πολυπόθητη σταδιοδρομία. Ίσως δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Πέρασε μια ακόμη ποδοσφαιρική σεζόν και η κατάσταση χειροτερεύει. Έγκαιρα χρειάζονται αποφασιστικές ενέργειες με προσήλωση και σύνεση σε ένα πολύπλευρο πλάνο το οποίο θα περιέχει αποτελεσματικότητα αποφάσεων και όχι μια επιφανειακή προσέγγιση με εκ νέου καταστροφικές συνέπειες.

Η προώθηση και πρόθεση της ΚΟΠ για ένα πρωτάθλημα εφεδρειών απαιτεί ένα ισορροπημένο πλάνο το οποίο να εξυπηρετεί πολλές παραμέτρους. Αφενός τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και αφετέρου τις ίδιες τις ομάδες. Βέβαια, η χρονική στιγμή για εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου είναι ακριβή και άτοπη αλλά όπως λέει και το ρητό, κάλιο αργά, παρά ποτέ.  

Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί αλλά να ληφθεί με σοβαρότητα διότι θα αποτελέσει μια πολυτάλαντη πηγή και γνώμονα για το μέλλον.

 Επιβάλλεται πρόνοια για την διόρθωση  των κενών που φανερώνουν την γύμνια μας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ψάχνει, ψάχνει και τι να βρει ο  Τιμούρ στην καθιερωμένη του βόλτα σε όλα τα γήπεδα; Διερωτώμαι τι ακριβώς ψάχνει να αναγνωρίσει ο άνθρωπος από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιλογές και ποιος μπορεί να τον αδικήσει για την Κυπροποίηση των ξένων που έχουν ρίξει άγκυρα για χρόνια στο νησί μας. 

Για την ανάδειξη Κυπρίων ποδοσφαιριστών, χρειάζεται να απεγκλωβιστούμε από τον οπαδικό εγωισμό και να πιστέψουμε στο κυπριακό «ατόφιο» ταλέντο.


btm