Η συνεργασία, η αμφίδρομη εκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή ήταν σημαντικά στοιχεία για τον τίτλο…

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο SUPER SPORT)

Οι στιγμές που ζουν όλοι στον Άρη μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου είναι απερίγραπτες και πρωτόγνωρες. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι πέτυχε στον φετινό μαραθώνιο η ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι, αφού μοιάζει με παραμύθι. Ακόμα όμως και τα παραμύθια πολλές φορές κρύβουν αληθινές ιστορίες και στο τέλος έχουν happy end!

Σίγουρα για να επιτευχθεί μια τέτοια μεγαλειώδης επιτυχία χρειάζονται πολλά θετικά στοιχεία να μπουν σε ευθυγράμμιση και όλοι να βάλουν το «εγώ» τους κάτω από το συνολικό καλό. Αυτό είναι δεδομένο πως υπήρξε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και κατακτήθηκε ο τίτλος μία αγωνιστική πριν το τέλος. Ο «αρχιτέκτονας» της φετινής εκπληκτικής πορείας δεν είναι άλλος από τον Λευκορώσο προπονητή.

Αν και νέος σε ηλικία και χωρίς μεγάλη εμπειρία ως τεχνικός, έκανε εκπληκτική διαχείριση και οδήγησε τον Άρη στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Πέρασε δύσκολες στιγμές για ένα διάστημα στη σεζόν με τα εφτά σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, τα οποία έφεραν αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Όχι όμως από τη διοίκηση που τον εμπιστεύθηκε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε.

Ο Σπιλέφσκι προπονούσε ένα νεανικό σύνολο παικτών, με ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μείγμα ικανό για πρωταθλητισμό, παρά το γεγονός πως λίγοι το πίστευαν. Και επιπρόσθετα κατάφερε να διαχειριστεί και την πίεση που ερχόταν από την 1η θέση.

Τα μπράβο πάνε τόσο στον προπονητή όσο και στη διοίκηση που συνεργάστηκαν άψογα και με τις κατάλληλες ενέργειες έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να κατακτηθεί ο τίτλος. Δεν είναι εύκολο στις μέρες μας να υπάρχει αμφίδρομη εκτίμηση και σεβασμός αλλά και εμπιστοσύνη ιδίως στα δύσκολα κι αυτό έκανε τη διαφορά στο τέλος της ημέρας. Κι όταν ο προπονητής μπορεί να παράγει έργο χωρίς δεύτερες σκέψεις στο κεφάλι του, τότε βγαίνει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ