Ισχυρό εμπόδιο αποτελούν για την ομάδα οι επιδόσεις της εκτός έδρας, την στιγμή που το διπλό με την Ομόνοια είναι επιτακτικό…

Το ευτύχημα μετά την ισοπαλία με την Πάφο στην προτελευταία στροφή για την ΑΕΚ είναι πως διατήρησε τη δυνατότητα να ορίζει εκείνη τη μοίρα της για την έξοδο στην Ευρώπη. Στο φινάλε του πρωταθλήματος η ομάδα της Λάρνακας ξέρει πως με νίκη παίρνει το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο ό,τι κι αν γίνει στη μάχη του Απόλλωνα με την Πάφο.

Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό γεγονός και το οφείλει στον Τρισκόφσκι που σκόραρε ένα γκολ χρυσάφι στην ισοπαλία με τους γαλάζιους. Ενδεχομένως η ομάδα του Χοσέ-Λουίς Όλτρα να καταταγεί και τρίτη στο πρωτάθλημα ακόμα και με ισοπαλία, αν έρθει και στο άλλο παιχνίδι συμβιβασμός. Κανείς όμως δεν θέλει να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο και προτεραιότητα είναι το διπλό στην έδρα της Ομόνοιας.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο εμπόδιο που κάνει τον αγώνα «βουνό», το οποίο θα χρειαστεί να ανέβει η ομάδα. Αυτό έχει να κάνει με τις επιδόσεις της μακριά από την έδρα της. Σε 17 αγώνες έχει εφτά νίκες, μία ισοπαλία και εννιά ήττες, με αρνητικό συντελεστή τερμάτων (19-23). Η συγκομιδή των 22 βαθμών είναι η δεύτερη χειρότερη από τις έξι ομάδες των πλέι οφ και καλύτερη μόνο από αυτή της Ομόνοιας (17). Πιο πάνω βρίσκονται με 28 βαθμούς η Πάφος (18 αγ.) και ο Απόλλωνας (17 αγ.) και ψηλότερα ο ΑΠΟΕΛ με 35 (18 αγ.) και ο Άρης με 36 (17 αγ.). Ακόμα και με νίκη δηλαδή η ΑΕΚ δεν θα αλλάξει κάτι ως προς την συγκομιδή της, αλλά καμιά σημασία δεν θα έχει, αφού θα κλειδώσει την Ευρώπη.

Το θέμα είναι πως θα καταφέρει να φύγει με το πρώτο διπλό στα πλέι οφ, την στιγμή που σε τέσσερεις εξόδους μετράει τέσσερεις ήττες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά από τα εφτά συνολικά διπλά στο πρωτάθλημα, μόνο ένα ήρθε απέναντι σε ομάδα της εξάδας. Πήρε το διπλό με τον Άρη στις 9 Οκτωβρίου και έκτοτε δεν επικράτησε κανενός αντιπάλου της εξάδας μέσα στην έδρα του. Αυτό δείχνει πως μόνο με υπέρβαση θα μπορέσει να πάρει το διπλό.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ