Χρόνια τώρα ακούμε για στημένα ματς στην Κύπρο, όμως, ουδέποτε αποδείχθηκε ή στοιχειοθετήθηκε κάτι εντός των τειχών το οποίο θα προκαλούσε αναταράξεις, παρά την άφιξη αρκετών φακέλων από την UEFA

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών προκάλεσαν ισχυρή σεισμική δόνηση στην ΚΟΠ αφού η Ομοσπονδία κατηγορείται, για συγκάλυψη στημένων αγώνων την χρονική περίοδο 2019-2020.

Μετά τα όσα λέχθηκαν εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, για τη στάση της ΚΟΠ αφού πέραν από τη διαγραφή συγκεκριμένων ομάδων, για συσσωρευμένους κόκκινους φακέλους γίνεται αναφορά για αξιωματούχο της UEFA ο οποίος παραπονέθηκε σε μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας για την δημοσιοποίηση του κόκκινου φακέλου. Το πιο σοβαρό είναι η απάντηση του κ. Χάρη Σαββίδη (πρώην μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας) που έδωσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών όταν ρωτήθηκε για το αν διέκρινε πως υπάρχει κύκλωμα.

«Αυτά που αναφέρω, βεβαίως, εκεί παραπέμπουν», σχολίασε χαρακτηριστικά με το θέμα πλέον να λαμβάνει διαστάσεις.

Πάντως, η Ομοσπονδία απορρίπτει τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει προσβλητικές τις αναφορές για την ίδια και την UEFA. Την ίδια ώρα η ΚΟΠ τονίζει ότι θα καταθέσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Επιτροπή Θεσμών τα οποία αποδεικνύουν ότι τα όσα αναφέρθηκαν ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!

Αυτό που έχει πλέον σημασία για να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου είναι μέσα από την ερεύνα που αρχίζει από σήμερα να διαφυλαχθεί το ποδόσφαιρο μας από τις όποιες σκοπιμότητες ενδεχομένως να υπάρχουν!


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ