Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Μάκη Νικολάου, για τα επεισόδια του τελικού.

Αναλυτικά:

«Θεωρούμε ότι η δράση της Αστυνομίας ήταν αρκετά επιτυχής. Έγιναν κέντρα κρίσεως σε Λευκωσία και Λεμεσού. Είχαμε λάβει επιπρόσθετα μέτρα σε διάφορα σημεία, όχι μόνο στο γήπεδο. Έγιναν έξι συλλήψεις στο γήπεδο. Το ανησυχητικό είναι πως νεαροί οπαδοί είχαν στην κατοχή τους επικίνδυνα αντικείμενα, ενώ σε έρευνες που κάναμε εξωτερικά του γηπέδου, εντοπίστηκαν βόμβες μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Στα θετικά πως μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία αναφορά για τραυματισμό πολίτη. Όμως είχαμε δύο συνάδελφους που τραυματίστηκαν.

Στο στάδιο δεν είχαμε σοβαρά περιστατικά. Έχουν αποτραπεί διάφορα σοβαρά επεισόδια, με έγκαιρη παρέμβαση όπου εντοπίστηκαν στις αυτοκινητοπομπές.

Στον Εναέριο, βρίσκονταν μέλη μας και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Εκεί τραυματίστηκε ένα μέλος μας στο πόδι, όπου άγνωστοι έριξαν φωτοβολίδες προς τους συναδέλφους μας. Σε μία άλλη περίπτωση, οδηγός είχε στην κατοχή του 254 κυνηγετικά φυσίγγια.

Για το λεωφορείο της Ομόνοιας, δεν έχουμε κάποια καταγγελία, εκτός από κάποιες αναρτήσεις. Δεν ήταν προγραμματισμένη συνοδεία του δρομολογίου, όμως τους δώσαμε μία συγκεκριμένη πορεία για να τους συνοδέψουμε. Το λεωφορείο, με την συνοδεία των οπαδών της Ομόνοιας κατευθύνθηκαν προς το σωματείο, και πέρασαν από σημείο που υπήρχε ομάδα αντιμετώπισης οχλαγωγίας. Ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον οδηγό της Αστυνομίας. Όποιες αναφορές υπάρχουν για τραυματισμούς, παρά το γεγονός πως είχαμε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο, δεν είχαμε καμία αναφορά για τραυματισμό ή να κατέληξε κάποιο δακρυγόνο στο λεωφορείο».

Για τις ρίψεις αντικειμένων στο γήπεδο: «Είχαμε πάρει την πληροφορία και επικοινωνήσαμε άμεσα με τον υπεύθυνο της κερκίδας της ΑΕΛ. Είχαμε κινηθεί και με μία διμοιρία και σταμάτησαν αυτές οι ρίψεις».

Για το βίντεο με την φωτοβολίδα προς το ελικόπτερο (ΕΔΩ): «Έχουμε δει το βίντεο και έχουμε δώσει εντολή για διερεύνηση».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ