Ακόμα και με νίκη στην τελευταία αγωνιστική δεν εξαρτάται από το δικό της αποτέλεσμα για την έξοδο στην Ευρώπη

Το γεγονός πως η Πάφος είναι στην 5η θέση και δεν εξαρτάται από το δικό της αποτέλεσμα για την έξοδο στην Ευρώπη στην τελευταία αγωνιστική, μόνο προβληματισμό φέρνει. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως για ένα χρονικό διάστημα οδηγούσε την κούρσα στο πρωτάθλημα και έμοιαζε ικανή να καπαρώσει τουλάχιστον το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η εκπληκτική πορεία του πρώτου γύρου δεν συνεχίστηκε στον δεύτερο γύρο και στα πλέι οφ, με συνέπεια η Πάφος να είναι με την πλάτη στον τοίχο. Όχι μόνο χρειάζεται μόνο νίκη στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (28/05), αλλά θα περιμένει να ηττηθεί η ΑΕΚ από την αδιάφορη κατά τα άλλα Ομόνοια.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Τουλάχιστον από την πλευρά της η ομάδα του Μίτσελ Σαλγκάδο οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και να πάρει το τρίποντο για να ελπίζει για την 3η θέση. Το θέμα βέβαια είναι γιατί έφτασε στην τελευταία στροφή να παίζει την έξοδο στην Ευρώπη και μάλιστα να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ από τις τρεις ομάδες που τη διεκδικούν.

Η πρώτη ανάγνωση είναι πως αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Η πιο κύρια ανάγνωση όμως λέει πως εδώ και καιρό δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, εκτός από κάποιες εκλάμψεις και δεν θύμιζε την ομάδα του πρώτου γύρου. Αν τελικά δεν επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης, τότε η σεζόν θα χαρακτηριστεί πλήρως αποτυχημένη. Κι ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός πως έγιναν μεγάλες υπερβάσεις και ενισχύσεις για να μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι.

Η 6η περσινή θέση ήταν βήμα προς τον σωστό δρόμο, αφού ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε στα πλέι οφ. Αν όμως καταλάβει είτε την 4η είτε την 5η θέση δε σημαίνει πως η ομάδα «μεγάλωσε». Διότι προφανώς και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από την 6η θέση. Έτσι λοιπόν οι παίκτες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν και να έχουν πιθανότητες να βγουν στην Ευρώπη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / EΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ