• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Άνθρωποι έκλαιγαν… Δεν θα αρέσει στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ αν σηκώσουμε εκεί τον τίτλο»
25/05/2023 19:00
«Άνθρωποι έκλαιγαν… Δεν θα αρέσει στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ αν σηκώσουμε εκεί τον τίτλο»

Στην ιστοσελίδα «Aftonbladet» (δες εδώ) της πατρίδας τους μίλησαν οι δύο Σουηδοί ποδοσφαιριστές του Άρη, Λέο Μπένγκτσον (εξτρέμ) και Φρανζ Μπρόρσον (κεντρικός αμυντικός) με αφορμή την κατάκτηση του του πρωταθλήματος.

Αμφότεροι μίλησαν για τη μάχη του τίτλου που έδωσαν με τον ΑΠΟΕΛ, αναφέρθηκαν για τα συναισθήματά τους όταν στέφθηκαν πρωταθλητές μετά από τη νίκη του Απόλλωνα επί των γαλαζοκιτρίνων, αλλά το πως βίωσαν τα πανηγύρια που ακολούθησαν.

Οι τοποθετήσεις του Μπρόρσον:

Για τη νύχτα που στέφθηκε πρωταθλητής ο Άρης: «Είχα άσχημα vibes όταν κάθισα να παρακολουθήσω τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Με την Μάλμε, καθίσαμε και παρακολουθήσαμε την Έλφσμποργκ εναντίον της Γιουργκόρντεν και όταν η Έλφσμποργκ σκόραρε είχαμε χαρεί, αλλά μετά κέρδισε η Γιουργκόρντεν. Υπήρχε λοιπόν άσχημο προαίσθημα, όταν καθίσαμε εκεί ο ένας με τον άλλον, την οικογένεια και όλους τους παίκτες. Όταν ήταν 1-0, ένιωθες και ηττημένος. Αλλά όταν ο Απόλλων σκόραρε 2-1 στο 70′ και μετά 3-1 στο 80′, ήταν πολύ ωραίο. Εντελώς καταπληκτικό. Είχαμε δυσκολευτεί στο ματς με το ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας, οπότε ήταν πολύ καλό που βγήκε έτσι».

Και πρόσθεσε: «Είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου, να παίξω σε μια ομάδα όπως η Τρέλεμποργκς, να κερδίσω το πρωτάθλημα όπου κανείς δεν σε πίστευε στην αρχή και μετά να είμαι βασικός και να παίξω 33-34 παιχνίδια, αισθάνεσαι πολύ καλά».

Για το λόγο που πήγε τόσο καλά: «Πρώτο, έχω λάβει μεγάλη εμπιστοσύνη από τους ιδιοκτήτες και τους προπονητές. Είχαμε μια νεανική ομάδα όπου έπρεπε να κάνω ένα βήμα μπροστά και να αναλάβω έναν βαρύ ρόλο. Έχω επίσης τολμήσει περισσότερο με την μπάλα και έχω γίνει ηγέτης. Έχουμε κρατήσει πολλές φορές το μηδέν παθητικό, οπότε αισθάνθηκα σημαντικός».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι ήταν τέλειο. Μπορεί πολλοί να ήξεραν τι επρόκειτο να κάνω στην Κύπρο, αλλά το πρωτάθλημα έχει καλύτερη κατάταξη από το Σουηδικό και είναι καλό να μπορείς να αποδείξεις ότι μπορείς να προσφέρεις και εκτός της χώρας σου».

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ: «Δεν θα σηκώσουμε το πρωτάθλημα εκεί, μάλλον δεν θα αρέσει στους υποστηρικτές τους, οπότε δεν θα το λειτουργήσει σωστά αυτό».

Για τα προκριματικά του Champions League: «Θα είναι πολύ διασκεδαστικό. Μετά θα δούμε αν θα μπούμε στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο. Εξαρτάται λίγο από το πώς θα πάνε τα πράγματα για την Ίντερ και τη Μάντσεστερ Σίτι».

Για τη ζωή στην Κύπρο: «Το κλίμα και η απλότητα. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε εκτός ποδοσφαίρου, είμαστε ένα ωραίο σουηδικό γκρουπ και εδώ με τον Αλεξάντερ Κατσανίκλιτς και τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Kάνουμε παρέα αρκετά».

Οι δηλώσεις του Μπένγκτσον:

Αρχικά είπε για τη νύχτα που ο Άρης στέφθηκε πρωταθλητής: «Αν κέρδιζε τον AΠΟΕΛ ο Απόλλωνας, θα ήμασταν πρωταθλητές. Ξεκίνησε όμως αρκετά δύσκολα. Σκόραραν το 1-0 και μετά έγινε δύσκολο. Αλλά μετά ο Απόλλωνας έφερε την ισοφάριση οκτώ λεπτά αργότερα και μετά πήραμε τις ελπίδες μας πίσω. Όταν έκανε το 2-1 υπήρχε φοβερή όρεξη, όταν έκαναν το 3-1 τότε καταλάβαμε πως θα κερδίσουνε και θα είμαστε πρωταθλητές. Αρχίσαμε το πανηγύρι».

Για τους πανηγυρισμούς:

«Ήταν μαγικό. Όλοι επευφημούσαν και ήταν υπέροχο να το βλέπεις. Μερικοί από τους παίκτες και κάποιοι που δούλεψαν γύρω από τον σύλλογο ήταν μέρος της όλης διαδρομής του συλλόγου. Πριν λίγα χρόνια ο σύλλογος ήταν στην Β’ κατηγορία, κάποιοι έκλαιγαν από ευτυχία. Όταν τελειώσαμε να γιορτάζουμε στο αθλητικό μπαρ που είχε κλείσει μόνο για εμάς η ομάδα, ήρθε το λεωφορείο και μας πήρε σ’ ένα δημοφιλές σημείο εδώ στην πόλη. Εκεί μας περίμεναν 2000-3000 υποστηρικτές και ανεβήκαμε στην κορυφή του λεωφορείου και γιορτάσαμε με όλου. Μια νύχτα γεμάτη βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Είχες πολύ καιρό να δω τόσους χαρούμενους ανθρώπους σε ένα μέρος».


btm