• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Αφιέρωμα: Από το Όλντ Τράφορντ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με υποτροφία
26/05/2023 21:46
Αφιέρωμα: Από το Όλντ Τράφορντ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με υποτροφία

Η AZ Sport Scholarships που ασχολείται με αθλητικές υποτροφίες σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, κάνει ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στον Ανδρέα Σάββα και την υποτροφία που πήρε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Αναλυτικά:

Το κορυφαίο για πολλούς ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου, έγινε αποδεκτός με υποτροφία στο διασημότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ!

Ο Ανδρέας Σάββα της Ομόνοιας που η ποδοσφαιρική φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου, επέλεξε τον δρόμο της Αμερικής και του κολλεγιακού αθλητισμού προκειμένου να συνδυάσει ποδόσφαιρο και σπουδές σε υψηλό επίπεδο στοχεύοντας να εξελιχθεί ταυτόχρονα!

Ο Σάββα βρίσκεται σε συνεργασία με την AZ Sport Scholarships  τα δύο προηγούμενα χρόνια και εκτός από το Harvard University ήταν σε προχωρημένες επαφές με το Duke και το Cornell!

Όμως η φήμη του συγκεκριμένου πανεπιστημίου και η αίγλη που συνοδεύει τους αποφοίτους του καθώς επίσης ο τρόπος προσέγγισης του τεχνικού τιμ του ποδοσφαιρικού προγράμματος του Harvard έπεισαν τον νεαρό Κύπριο ότι είναι η καταλληλότερη επιλογή!

Για να γίνει στόχος των Harvard Crimson και να οδηγηθούμε στην τελική πρόταση υποτροφίας ο Σάββα ”έχτισε” ένα ισχυρό αθλητικό και ακαδημαϊκό βιογραφικό που συνδυάστηκε με τη σωστή επικοινωνία του προφίλ του.

Έφτασε να επιλεχθεί στην αποστολή της Ομόνοιας στο παιχνίδι του Europa League με την Manchester United στο Old Trafford ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει να επιδείξει συμμετοχές σε αγώνες Youth League, αρκέτα τέρματα με την πρώτη ομάδα της Ομόνοιας και την κατάκτηση του Super Cup στην Κύπρο που συνέπεσε με την παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα του συλλόγου!

Ο Ανδρέας έγινε για πρώτη φορά διεθνής με την Εθνική Κύπρου το 2018 και έκτοτε φόρεσε τη φανέλα της σε 20 παιχνίδια πετυχαίνοντας 9 τέρματα αγωνιζόμενος από την Κ14 έως την Κ21!

Πλέον, καλείται να ανταποκριθεί στο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο της NCAA D1, παίζοντας με τους τέσσερις φορές πρωταθλητές NCAA Harvard Crimson στην Ivy League!

Στο ακαδημαϊκό σκέλος ο Ανδρέας γνωρίζει πως πηγαίνει στο πιο απαιτητικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ωστόσο ξέρει να βάζει στόχους και να τους υλοποιεί!

Ιδρύθηκε το μακρινό 1636, εδρεύει στο Cambridge,  Massachusetts και από τα ακαδημαϊκά του προγράμματα έχουν προέλθει 8 πρόεδροι της Αμερικής, κάτοχοι βραβείων Nobel και 62 εν ζωή δισεκατομμυριούχοι!

Οι Barack Obama, Al Gore, George W. Bush, Henry Kissinger, Neil deGrasse Tyson, Steve Ballmer, John Roberts, Ted Cruz, Tim Kaine, Sheryl Sandberg, είναι μόνο μερικοί από τους διακεκριμένους απόφοιτους προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του πανεπιστημίου ενώ οι Mark Zuckerberg, Bill Gates αποχώρησαν πριν πάρουν πτυχίο αφού ήδη είχαν βάλει μπροστά τα επιχειρηματικά τους σχέδια!

Διαθέτει την ιστορικότερη βιβλιοθήκη του κόσμου με πάνω από 18 εκατομμύρια βιβλία ενώ το acceptance rate (ποσοστό εισδοχής σπουδαστών) είναι χαμηλότερο από το 5%, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο επιλεκτικά πανεπιστήμια στον κόσμο!

Το κορυφαίο ταλέντο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, έρχεται να δώσει συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες της AZ Sport Scholarships τη φετινή σεζόν, καθώς ο Ανδρέας Σάββα γίνεται ο 5ος αθλητής μας που εξασφαλίζει υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Ivy League!

Νωρίτερα, ο κολυμβητής Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης είχε υπογράψει στο Yale, ο κολυμβητής Απόστολος Σίσκος στο Harvard, η σφυροβόλος Αιμιλία Κολοκοτρώνη στο Harvard, η δρομέας Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη στο Cornell!


btm