• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ψάχναμε τους φακέλους για τα στημένα και τους είχε ο κ. Σαββίδης – Ευρεία έρευνα και για τη διαιτησία»
26/05/2023 12:46

Στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου για την υπόθεση με τους 17 κόκκινους φακέλους και για όλα τα θέματα με τα οποία ασχολείται η Επιτροπή.

Τόνισε πως θα αποκαλυφθεί όλη η βρωμιά στον Αθλητισμό γενικότερα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, ενώ ήταν σοκαριστικό όπως είπε οι ισχυρισμοί για «κρύψιμο» φακέλων που ήρθαν από την UEFA για χειραγώγηση αγώνων.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε αρχικά: «Παρά την μεγάλη πίεση, δεν θα ήθελα να μην πούμε κάποιες κουβέντες. Είμαστε στη διάθεσή σας οποτεδήποτε. Πρέπει να ενημερώνει ο ένας τον άλλο. Εμείς είμαστε η επιτροπή δεοντολογίας του αθλητισμού ολοκλήρου. Η Επιτροπή μας λειτουργεί ως Εθνική Πλατφόρμα για τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων και αποτελεί υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τον κόσμο. Συνήθως δεν βγαίνουμε να μιλούμε δημόσια, όμως πλέον αποφασίσαμε να βγούμε να μιλήσουμε στον κόσμο και να του εξηγήσουμε τι κάνουμε. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Ο Αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, έχουμε εξετάσει μεγάλη βρωμιά στο μπάσκετ, στην σκοποβολή, στο αυτοκίνητο, έχουμε πολλά πορίσματα για άλλα αθλήματα που βγαίνουν στοιχεία. Είμαι έτοιμος να μιλήσω για όλη τη βρωμιά για όλο τον αθλητισμό».

«Δεν είμαστε μια απλή επιτροπή. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στον Αθλητισμό. Έχουμε κάνει τεράστιο έργο το οποίο για σκοπούς δικούς μας δεν το είπαμε. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος και να περιμένει αποτελέσματα», πρόσθεσε στη συνέχεια και ακολούθως υπογράμμισε: Πρέπει να ασκηθούν πιέσεις σε όλους. Περιμένουμε ολοκλήρωση ερευνών και διάταξη περαιτέρω ερευνών.

Για τους 17 φακέλους: «Εγώ το άκουσα για πρώτη φορά στη Βουλή και έπαθα σοκ. Όταν αναλάβαμε εμείς, μας επισκέφθηκε ο κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και μας είπε ότι όλα είναι μέσα στα πρακτικά εκτός από το πόρισμα Παπασταύρου. Όντως ψάξαμε και βρήκαμε κάποιες εκκρεμότητες τις οποίες ολοκληρώσαμε αλλά δεν βρήκαμε τους φακέλους για τους οποίους μίλησε ο κ. Σαββίδης και μου είπε ότι τα κρατούσε αυτός. Ο κ. Σαββίδης μου είπε ότι έχει όλα τα στοιχεία με τους φακέλους και τα στοιχεία που υπάρχουν, βρεθήκαμε και μου είπε ότι με όλη του τη καλή διάθεση θέλει να βοηθήσει. Αν κρύφτηκαν φάκελοι, κρύφτηκαν πολύ καλά. Αν ο κ. Σαββίδης έχει τους 17 φακέλους, δεν έχει σημασία τι θα πει η ΚΟΠ, αν έχει αυτά τα στοιχεία ο κ. Σαββίδης θα γίνει έρευνα. Αν τα είχαμε θα είχε ολοκληρωθεί η έρευνα και θα αποδίδονταν ευθύνες. Η προηγούμενη επιτροπή δεν μας είπε τίποτα για αυτό το θέμα. Όταν αναλάβαμε εμείς ψάχναμε όλους τους φακέλους, δεν βρήκαμε αυτά τα πράγματα».

«Για πρώτη φορά η επιτροπή θα βάλει χρονοδιάγραμμα, δεν πρόκειται να περάσουν πάνω 45 από ημέρες. Όσο δύσκολη φαίνεται η έρευνα, είναι απλή. Άσπρο ή μαύρο. Θα ενημερώσουμε άμεσα για τα αποτελέσματα. Θα διορίσουμε ερευνώντες λειτουργούς, για τους αγώνες του Ολυμπιακού με Δόξα και Ακρίτας Χλώρακας και ΑΕΛ – ΕΝΠ. Έχουμε διατάξει έρευνα… Διατάξαμε ευρεία έρευνα και για τη Διαιτησία στην Κύπρο και αναμένουμε ένα πόρισμα τεράστιο. Διορίστηκαν δύο ερευνώντες λειτουργοί αξιόλογοι και θα έχουμε αποτελέσματα», σχολίασε στη συνέχεια και κατέληξε:

«Προστατεύουμε τον κόσμο και το στοίχημα, δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, ήρθε ο καιρός να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε διακοσμητικά στοιχεία και πως εργαζόμαστε. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα σωματεία, γιατί αν καταστραφεί το στοίχημα, αυτοί θα το πληρώσουν».


btm