• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πάφος-Απόλλων 2-1: Ανατροπή χωρίς αντίκρισμα
28/05/2023 21:10

Με τα γκολ των Αμπντουραχίμι και το πρώτο του Μπρούνο η Πάφος επικράτησε του Απόλλωνα με 2-1, που είχε προηγηθεί με τον Πίττα ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με τον Ζάιρο.

Η Πάφος, παρά τη νίκη, δεν μπόρεσε να πιάσει την 3η θέση, αφού την ίδια ώρα η ΑΕΚ έφευγε νικήτρια από το ΓΣΠ επί της Ομόνοιας.

Η Πάφος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, σημείωσε ένα γκολ με τον Αμπντουραχίμι που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 19′. Ο Απόλλωνας ισορρόπησε και προηγήθηκε με τον Πίττα στο 38′.

Στις αρχές του Β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10, αφού αποβλήθηκε ο Ίλιεφ με 2η κίτρινη κάρτα. Η Πάφος έψαξε την ισοφάριση και τελικά ήρθε με τον Αμπντουραχίμι στο 84′. Όμως οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί, αφού πέτυχαν και το γκολ της νίκης με τον Μπρούνο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βραζιλιάνος αποβλήθηκε και αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 84′ Αμπντουραχίμι, 90+5′ Μπρούνο / 38′ Πίττας

Κίτρινες: 43′ Κανέ, 90+7′ Μπρούνο / 45+5′ Ίλιεφ, 49′ Μαυρίας, 61′ Δημητρίου, 88′ Ζήνωνος

Κόκκινες: 90+8′ Μπρούνο / 57′ Ίλιεφ

Πάφος (Μ. Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Παλάσιος, Κβίντα, Χότσκο, Κανέ (46′ Χέσταντ), Αμπντουραχίμι, Ζουνίνιο (70′ Ταβάρες), Βαλακάρι, Ναμ, Μπάιριτς, Πελάτζιο (72′ Ζάιρο).
Στον πάγκο: Άντος, Μαϊχροβιτς, Ζάιρο, Δημητρίου, Χέσταντ, Μιχαήλ, Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Ταβάρες, Παπαστυλιανού, Χριστοδούλου

Απόλλων (Μ. Αντόνε): Δημητρίου, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Πίττας, Ίλιεφ, Κυριάκου (36′ Σαχάρ), Ντιγκινί, Παναγιώτου (79′ Ζήνωνος), Ντόνιο (63′ Σπόλιαριτς), Μαυρίας, Κολ.
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Λοΐζου, Νταμπό, Χουσαίν, Σπόλιαριτς, Ποντικός, Σαχάρ, Γιόστεν, Φώτη, Κονδύλης, Ζήνωνος, Αυγουστή

Διαιτητής: Sacchi Juan Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Maggioni Lorenzo
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

LIVE

Έναρξη αναμέτρησης

9‘ Ο Πίττας έπεσε στην περιοχή της Πάφου από μαρκάρισμα του Παλάσιος, ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αμπντουραχίμι έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα, όμως δεν πρόλαβε κανείς συμπαίκτης του. Ως μη γενόμενη η φάση, αφού ήταν οφσάιντ στην αρχή ο ποδοσφαιριστής της Πάφου.

14‘ Μετά από εκτέλεση πλαγίου, έγινε μία πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κβίντα που έκανε αμέσως δεύτερη, αλλά ο Δημητρίου έκανε εξαιρετική επέμβαση.

19′ ΓΚΟΛ για την Πάφο! Ο Αμπντουραχίμι με δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ! Ελέγχεται από το VAR για οφσάιντ. Ακυρώνεται το γκολ. Ήταν σε θέση οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής της Πάφου.

33‘ Πάει για αναγκαστική αλλαγή ο Απόλλωνας. Ο Χάμπος Κυριάκου τραυματίστηκε και θα αποχωρήσει, στη θέση του θα περάσει ο Σαχάρ.

35′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα! Ο Πίττας σκόραρε όμως ακυρώθηκε το γκολ από τον βοηθό. Το VAR έλεγξε την φάση και τελικά στο 38′ το γκολ μέτρησε! 1-0 ο Απόλλωνας!

36‘ Γίνεται τώρα η αλλαγή, φεύγει ο Χάμπος, στη θέση του ο Σαχάρ.

42‘ Όπως είναι τώρα τα αποτελέσματα, με το 0-0 στο ΓΣΠ, στην 3η θέση είναι ο Απόλλωνας!

43‘ Κίτρινη κάρτα στον Κανέ.

44‘ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Ντιγκινί να δοκιμάζει σουτ, όμως ο Ίβουσιτς διώχνει.

45‘ Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

45+1‘ Η ΑΕΚ προηγείται στο ΓΣΠ με 1-0 της Ομόνοιας, έτσι πήγε αυτή στην 3η θέση, αφήνοντας τον Απόλλωνα 4ο (και εκτός Ευρώπης)

45+5‘ Κίτρινη κάρτα στον Ίλιεφ.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη του Β’ ημιχρόνου.

Με αλλαγή η Πάφος στο Β’ ημίχρονο. Ο Χέσταντ στην θέση του Κανέ.

51‘ Η Πάφος σκοράρει μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλακάρι και τον Παλάσιος να πιάνει κεφαλιά, αλλά ήταν εκτεθειμένος και ακυρώνεται ως οφσάιντ. Ελέγχεται από το VAR και συμφωνεί με τον βοηθό.

57‘ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ίλιεφ! Μένει με 10 ο Απόλλωνας!

59‘ Έχει σημειώσει δεύτερο γκολ η ΑΕΚ, προηγείται 2-0 της Ομόνοιας, έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν για τους δύο αντιπάλους στο «Στέλιος Κυριακίδης».

60‘ Σέντρα σουτ του Χέσταντ, ο Αμπντουραχίμι πιάνει την κεφαλιά από πολύ κοντά, όμως καταφέρνει να στείλει την μπάλα άουτ!

61‘ Κίτρινη κάρτα στον Δημητρίου.

63‘ Αλλαγή για τον Απόλλωνα: Ο Σπόλιαριτς στη θέση του Ντόνιο.

70‘ Αλλαγή για την Πάφο: Έξω ο Ζουνίνιο στη θέση του ο Ταβάρες.

72‘ Τελευταία αλλαγή για την Πάφο: Μπαίνει ο Ζάιρο στη θέση του Πελάτζιο.

77‘ Άσχημος τραυματισμός του Φιλιώτη που φεύγει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

79‘ Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα. Στη θέση του Φιλιώτη μπαίνει ο Ζήνωνος.

84ΓΚΟΛ για την Πάφο! Αν και ακυρώθηκε το γκολ που σημείωσε ο Αμπντουραχίμι, το VAR είπε ότι είναι κανονικό και μετράει! Ισοφαρίζει η Πάφος σε 1-1!

88‘ Κίτρινη κάρτα στον Ζήνωνος.

Τελείωσε το παιχνίδι στο ΓΣΠ, η ΑΕΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας, πήρε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

90‘ Εφτά λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+2‘ Δυνατό σουτ του Αμπντουραχίμι μέσα από την περιοχή, μεγάλη επέμβαση από τον Δημητρίου που διώχνει σε κόρνερ!

90+4‘ Ο Πίττας έφυγε σε αντεπίθεση, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ίβουσιτς, όμως ο Κροάτης τον πρόλαβε και απομάκρυνε με τα πόδια.

90+5′ ΓΚΟΛ για την Πάφο! Ο Μπρούνο Φελίπε σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της Πάφου! Ελέγχεται από το VAR αν υπάρχει χέρι στην προσπάθεια του Μπρούνο. Είδε και κίτρινη κάρτα ο Μπρούνο γιατί κλώτσησε την μπάλα στην κερκίδα, ενώ περιμένουμε τον έλεγχο. Μετράει το γκολ.

90+8‘ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο, αποβάλλεται από το παιχνίδι.

Τέλος του αγώνα.


btm