• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Συμφωνία αορίστου διάρκειας και συνεταιρισμός. Η Ομόνοια είναι μία»
29/05/2023 22:17

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομόνοιας, Δημήτρης Γρηγόρη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Goal n’ Roll» της Cytavision.

Αναλυτικά:

Που αφιερώνει το Κύπελλο: «Αφιερώνουμε το Κύπελλο στον 12ο παίκτη μας, τον κόσμο και στον πρόεδρο. Το πίστευε πολύ και το μετέφερε και στους ποδοσφαιριστές. Είπε στους παίκτες ότι τους πιστεύει. Να μπουν στο γήπεδο, ξέρουν τι να κάνουν και πήραν το Κύπελλο. Μπορεί να έδωσε πριμ, μπορεί και να μην έδωσε. Πάντως είναι μια χαρά οι παίκτες».

Για τεχνικό διευθυντή: «Αξιολογούμε παίκτες. Κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν. Συζητούμε να φέρουμε έναν τεχνικό διευθυντή. Αυτή τη στιγμή το όνομα που έχει ακουστεί δεν είναι στη λίστα, έχουμε τρία άλλα ονόματα που τις βλέπουμε εδώ και καιρό. Περιμέναμε το τέλος της σεζόν ώστε να πάρουμε αποφάσεις. Είμαστε κοντά. Ένας από τους τρεις θα είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά και από το άτομο που είναι απέναντί μας. Αν όλα πάνε καλά στο μήνα του Ιουνίου θα είναι στην Κύπρο».

Ποια θα είναι τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή: «Θα είναι υπεύθυνος για το ρόστερ, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και να πηγαίνει με την φιλοσοφία της Ομόνοιας στο χτίσιμο της ομάδας. Θέλουμε να βρούμε παίκτες που να μπορούμε να επενδύσουμε πάνω τους».

Για τον πρωταθλητή Άρη: «Πολύ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα, του αξίζουν συγχαρητήρια. Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχε μία σταθερότητα. Είχε τον μέσο όρο βαθμών για πρωταθλητισμό. Ακόμα και τον καιρό που έκανε την κοιλιά του, έδειξε εμπιστοσύνη στον προπονητή, που δουλεύει πολύ καλά, τον κράτησε και εκεί ήταν όλο το κλειδί στην πορεία του Άρη. Αρκετές ομάδες σε εκείνο το σημείο δεν θα τον κρατούσαν».

Για τους επενδυτές και τις αλλαγές στον χάρτη του πρωταθλήματος: «Αν θέλουμε οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε τους επενδυτές. Αν δεν το θέλουμε και θέλουμε να μείνουμε στο σωματειακό επίπεδο, δεν τους χρειαζόμαστε. Σε όλη την Ευρώπη έχουν επενδυτές. Υπάρχει ένα μισθολόγιο μεγάλο και όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο, χρειάζεται αυτό το μοντέλο».

Για την εξεύρεση των χρημάτων από το πρωτάθλημα και τις ομάδες: «Τα έσοδα αυξάνονται με τις ευρωπαϊκές πορείες. Όσο πιο καλά πας στην Ευρώπη, τόσο πιο εύκολα προσελκύεις χορηγούς. Όμως, όπως τα τηλεοπτικά είναι ένα κομμάτι που ίσως με μία κεντρική διαχείριση που να γινόταν με τον σωστό τρόπο να το θέλαμε. Σαν Ομόνοια είμαστε ανοιχτοί σε όλα, δεν θέλουμε το ποδόσφαιρο να μείνει στάσιμο».

Αν θα στηριχθεί ο Σωφρόνης Αυγουστή, όπως ο Σπιλέφσκι στον Άρη: «Οι λόγοι που μπορεί να φύγει κάποιος από την ομάδα δεν είναι το αγωνιστικό μόνο, υπάρχουν και άλλοι. Για τον Σωφρόνη, ο άνθρωπος είχε μία δουλειά και την κατάφερε. Έχει για ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Δουλεύει 24 ώρες την ημέρα και τον πιστεύουμε. Είναι άνθρωπος παθιασμένος, που μεταδίδει το πάθος του στους παίκτες σε προπόνηση και γήπεδο. Βγάζει το 100% σε κάθε παιχνίδι, δεν τους αφήνει να ησυχάζουν καθόλου».

Για τον Μπέζους: «Έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Τον είδαμε στον τελικό που μπήκε και πρόσφερε, και στο τελευταίο παιχνίδι η παρουσία του ήταν πολύ καλή. Είναι αρκετά ευαίσθητος άνθρωπος και βοηθάει την χώρα του με τον πόλεμο, όσο μπορεί. Τον βλέπουμε αναγεννημένο. Σε όλα τα παιχνίδια μπαίνει παθιασμένος».

Αν ο Αυγουστή δεν κατάφερνε να πάρει το κύπελλο αν θα έλεγαν τα ίδια: «Ο τελικός είναι τελικός. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Όπως πήγαινε το παιχνίδι, ίσως να βλέπαμε και παράταση. Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν προπονητή από ένα παιχνίδι. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και Πάφο και να αποφασίσουμε μόνο από τον τελικό».

Αν έχει ζητήσει ποδοσφαιριστές ο Σωφρόνης: «Θα πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα ποιοι θα φύγουν και μετά. Κάθετε όλη η ομάδα του προγραμματισμού μαζί και αποφασίζουν ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν».

Για τον στόχο του κυπέλλου: «Στόχος ήταν λόγο της κακής πορείας που είχαμε στο πρωτάθλημα, να πάρουμε το κύπελλο. Ήταν μονόδρομος για την έξοδο στην Ευρώπη. Το πιστεύαμε από την αρχή, με την Καρμιώτισσα. Το θέλαμε, γιατί ήμασταν μακριά από τον τίτλο».

Για το επεισόδιο με το λεωφορείο της Ομόνοιας και το δακρυγόνο: «Δεν ήμουν εκεί, όμως έχουμε καταγγείλει σήμερα στον αρχηγό της Αστυνομίας όσα έγιναν. Δύο δακρυγόνα έπεσαν, το ένα χτύπησε τον φυσιοθεραπευτή μας και το άλλο έπεσε μέσα. Μόνο αν σημαδέψεις μπορεί να πέσει το δακρυγόνο μέσα στο λεωφορείο. Υπήρχε μεγάλη σκοπιμότητα. Υπήρχαν παιδιά στο λεωφορείο και οι παίκτες πετάχτηκαν από την οροφή, κάτω. Βλέπαμε πέντε παιδιά και όλον τον κόσμο να προσπαθεί να τους σταματήσει. Ο τρόπος που έπραξε η Αστυνομία έβαλε σε κίνδυνο αρκετές ζωές. Ο οδηγός λιποθύμησε. Τι προσπαθούσαν να σταματήσουν οι Αστυνομικοί; Τους παίκτες; Θα ζητήσουμε συνάντηση και με την Υπουργό. Περιμένουμε απαντήσεις και για τους βανδαλισμούς στο σωματείο».

Για την συμφωνία με το σωματείο: «Είναι προφορική συμφωνία. Σήμερα ήταν στο συμβούλιο του σωματείου, να μιλήσει με τα μέλη, να μιλήσουν για την συμφωνία και να πάει στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 15 Ιουνίου. Πιστεύω ότι θα εγκριθεί γιατί για εμένα είναι πολύ καλή συμφωνία για την Ομόνοια. Γι αυτό που λέμε Ομόνοια. Η ιδέα της συμφωνίας είναι πως ακούγαμε συνεχώς σωματείο και εταιρεία. Σκοπός μας είναι να γίνει μία η Ομόνοια. Και ήρθαμε στο μοντέλο του συνεταιρισμού, να δουλέψουμε μαζί. Θα πορευόμαστε μαζί για όλα τα τμήματα».

Για την διάρκεια της συμφωνίας: «Είναι αορίστου διάρκειας. Δεν υπάρχει τερματισμός, γι αυτό έγινε συνεταιρισμός. Θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε το όνομα της Ομόνοιας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και σε όλα τα άλλα αθλήματα».

«Η συμφωνία είναι σωστή και για τα δύο μέρη. Ο κόσμος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον κο Παπασταύρου»

Για το γήπεδο: «Με αυτή την συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για ιδιόκτητο γήπεδο. Να γίνει το όνειρο του κάθε Ομονοιάτη. Να υλοποιήσουμε αυτό το όνειρο. Δεν υπάρχει όμως κάτι που θα ξεκινήσει άμεσα. Περιμένουμε και για το Μακάρειο. Με αυτή τη συμφωνία μπορεί να επενδύσει και να μεγαλώσει η ιδέα της Ομόνοιας. Δεν μπορεί όμως να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Θα πρέπει να γίνει μελέτη».

Για το προπονητικό κέντρο: «Περιμένουμε, είναι θέμα χρόνου. Θα γίνει και αυτό βάση των σχεδίων που έχουν βγει».

Για τη διαιτησία και τους ξένους διαιτητές: «Κάθε χρόνο η διαιτησία γίνεται καλύτερη. Έχουν φύγει κάποιοι, ήρθαν μικροί πάνω, πρέπει να τους εμπιστευτούμε, να τους βοηθήσουμε. Έρχονται οι ξένοι και μαθαίνουν τους δικούς μας. Η έλευση των καλών ξένων διαιτητών θα βοηθήσει και τους μικρούς κύπριους. Θέλουμε να συνεχιστεί η έλευση των ξένων μέχρι να είναι έτοιμοι οι δικοί μας να διαιτητεύσουν».

Για όσα ακούγονται γύρω από το ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό: «Έκανε κάποιες καταγγελίες ο πρόεδρος πριν από 2-2,5 χρόνια. Ο φάκελος είναι στον Γενικό Εισαγγελέα και περιμένουμε. Ότι είχε να πει ο πρόεδρος, τα είπε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Περιμένουμε να γίνει σωστή έρευνα».

Για το μπάτζετ: «Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πιο ποιοτικούς παίκτες. Τώρα δεν γνωρίζουμε πόσο θα είναι το μπάτζετ. Υπάρχει και η Ευρωπαϊκή πορεία που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα ισολογισμένο μπάτζετ. Ξεφύγαμε λίγο φέτος, όμως να είναι καλά ο πρόεδρος που κάλυψε τη διαφορά».

Για τις μεταγραφές: «Οι καλοί παίκτες δεν έρχονται στην Κύπρο. Αυτό είναι γεγονός. Προσπαθούν να βρουν ένα συμβόλαιο είτε καλύτερο, είτε σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Πάντα προσπαθούμε να φέρουμε τους παίκτες γρήγορα. Το καλοκαίρι είχαμε φέρει γρήγορα τον Μπρούνο και μετά περιμέναμε να πάρουμε απαντήσεις».

Για την συνεργασία σωματείου-εταιρείας: «Δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Διαφωνίες έχουμε και τις συζητάμε. Πρέπει να υπάρχουν διαφωνίες σε μία εταιρεία».

Πότε θα επιστρέψει η Ομόνοια σε κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Θα προσπαθήσουμε τον επόμενο χρόνο».

Τι θέλει να πει στον κόσμο: «Οι τελευταίες χρονιές ήταν πολύ άσχημες για εμάς, όμως καταφέραμε να κερδίσουμε κάτι. Μαθαίνουμε από τα λάθη, δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε λάθη. Αλίμονο να μην κάναμε. Αυτά θα μας μάθουν να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Προσπαθούμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο με τίτλους, ευρωπαϊκή πορεία και να νιώθουν χαρούμενοι με την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια κατακτήσαμε πρωτάθλημα, ασπίδα και δύο κύπελλα. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό. Η Ομόνοια με τη νέα συμφωνία θα γίνει πιο δυνατή, θα μεγαλώσει. Ο πρόεδρος ήρθε για να μείνει. Μην ξεχνάμε ότι είναι Κύπριος, του αρέσει η Κύπρος και θέλει να έρχεται εδώ. Θα κάνει ότι μπορεί για να γίνει η Ομόνοια όχι μεγάλη, αλλά μεγαλύτερη από όσο είναι».


btm