• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στεπίνσκι: «Τα πάντα στη σωστή κατεύθυνση – Δεν υπάρχουν πρόβληματα στον Άρη»
31/05/2023 13:58
Στεπίνσκι: «Τα πάντα στη σωστή κατεύθυνση – Δεν υπάρχουν πρόβληματα στον Άρη»

Ο Μάριους Στεπίνσκι παραχώρησε δηλώσεις στην Πολωνία, σημείωσε πολλά και ενδιαφέροντα για τον Άρη και τους επενδυτές που βρίσκονται στην ομάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Γενικά για τη σεζόν 2022/2023 και τον τραυματισμό του: «Επιστρέφοντας στα γήπεδα μετά τον τραυματισμό, δεν είχα άλλα προβλήματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ωστόσο, θέλω να βελτιωθώ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειάζομαι χρόνο για τη φυσική μου κατάσταση».

Πόσο δύσκολο ήταν από ψυχολογικής πλευράς να επιστρέψεις; «Δεν υπήρχαν προβλήματα από αυτή την άποψη. Ήμουν περισσότερο συγκεντρωμένος στις εμπειρίες και δούλευα για να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Είναι πραγματικότητα ότι πρέπει να περάσει χρόνος γιατί κάποια πράγματα δεν γίνονται βιαστικά σε τούτες τις περιπτώσεις».

Για την αποκατάσταση του: «Έκανα αποκατάσταση τέσσερεις μήνες στην Πολωνία. Έκανα και εγχείρηση στην Πολωνία. Είχα λάβει θεραπεία στο Λοντζ. Στη συνέχεια πέρασα 1,5 μήνα ανάρρωσης στην Ιταλία με τους προπονητές φυσικής κατάστασης της Βερόνα. Αργότερα έπρεπε να αποφασίσω αν θα έπρεπε να περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο και να διαλέξω κατεύθυνση ή να μείνω στην Ιταλία για τη Βερόνα. Τότε, αποφάσισα να μετακομίσω στον Άρη».

Για το συμβόλαιο του με τον Άρη: «Στον πρώτο μου έτος ήρθα στον Άρη με δανεισμό ενός έτους με οψιόν αγοράς. Τώρα, έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου 2026».

Για το πρώτο του πρωτάθλημα σε ηλικία 28 ετών: «Είναι ωραίο συναίσθημα σίγουρα. Εθίζεσαι στη νίκη. Τώρα στόχος μας είναι η πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα υπάρξει λίγος χρόνος αποθεραπείας και μετά θα πρέπει να σκεφτείς τη νέα σεζόν. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύεις τον εαυτό σου κάθε εβδομάδα και αυτή η ομάδα πρέπει να το γνωρίζει».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα: «Στην Κύπρο έρχονται παίκτες από το εξωτερικό με ποιότητα και το πρωτάθλημα «μεγαλώνει» συνεχώς. Εμφανίζονται επενδυτές και όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα υπάρχουν έξι ή οκτώ ομάδες εδώ που βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια διαφέρουν από τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος και η πραγματικότητα είναι πως οι ισχυρότερες ομάδες βρίσκονται σε επίπεδο παρόμοιο με συλλόγους όπως η Λεχ Πόζναν και όχι μόνο».

Για την Εθνική Κύπρου: «Στην πραγματικότητα, η Εθνική Κύπρου δεν μπορεί να συγκριθεί με το ποδόσφαιρο των συλλόγων. Δεν υπάρχουν πολλοί Κύπριοι στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ότι η εθνική ομάδα της χώρας κάποιο μπορεί να πετύχει κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα. Για εμένα, η Εθνική Κύπρου είναι αδύναμη, την ποιότητα στο κυπριακό πρωτάθλημα ανεβάζουν οι ξένοι».

Για τον Άρη: «Με έπεισε ο Άρης. Είναι πολύ οργανωμένος ως σύλλογος. Δεν υπάρχουν οικονομικά ή οργανωτικά προβλήματα. Οι παίκτες τυγχάνουν σεβασμού και εκτίμησης για την παρουσία τους στην ομάδα. Αυτό είναι που χρειάζονται οι παίκτες. Μπορούμε να έχουμε καθαρό μυαλό και να επικεντρωθούμε μόνο στην προπόνηση και τους στόχους μας».

Αν σκέφτεται επιστροφή του στην Πολωνία: «Όχι σήμερα, αλλά η ζωή με έμαθε να μην αρνούμαι τίποτα. Υπήρξαν άνθρωποι στο ποδόσφαιρο που είπαν κάτι και αργότερα το μετάνιωσαν. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έρθει μια ελκυστική προσφορά για να σκεφτώ τι να κάνω στη συνέχεια».

Για το αν ψάχνει κλήση στην Εθνική Πολωνίας:  «Ξέρω ότι αν ήθελα να κληθώ στην εθνική ομάδα, όντας παίκτης του Άρη, θα έπρεπε να σκοράρω 25-30 γκολ στο πρωτάθλημα και να έβαζα και γκολ στην Ευρώπη. Παίζοντας στην Κύπρο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Όλα αυτά τα αναλύω, οπότε δεν αποκλείω να γίνει κάτι σε ένα μήνα. Ωστόσο, δεν το λαμβάνω υπόψη προς το παρόν να επιστρέψω στη χώρα. Είναι σημαντικό για μένα να είμαι υγιής και να προετοιμαστώ κατάλληλα για την επόμενη σεζόν. Το τι θα γίνει στο μέλλον, θα το δείξει ο χρόνος».


btm